Belföld

Szijjártó: A nemzetközi helyzet egyre fokozódik!

A választás eredményét követően fokozni fogják a nemzetközi nyomásgyakorlást Magyarországgal szemben. A nemzetközi nyomást növelni fogják Brüsszelben, New Yorkban és Genfben, de a választás eredményéből fakadóan a kormány megújult erővel, megkettőzött akarattal ennek a nyomásgyakorlásnak ellenáll, ahogyan eddig is

– mondta Szijjártó Péter külügyminiszter Dunakeszin az MTI beszámolója szerint.

A miniszter a vasárnapi országgyűlési választás eredményét értékelve kifejtette: a választás történelmi jelentőségű volt. Nyolc év alatt Magyarországon három parlamenti választást tartottak, és mindhármat ugyanaz a Fidesz-KDNP nyerte meg, mindhármon elsöprő, kétharmados parlamenti többséget biztosítottak nekik az emberek, ráadásul legutóbb már rekordokat döntő részvétel mellett.

Szerinte ez azt jelenti, hogy

Európában a magyar emberek által kifejezett politikai akarat a legerősebb, legegyértelműbb és legvilágosabb politikai akarat. Ma Magyarországon áll a legszélesebb körű, legátfogóbb és legdemokratikusabb felhatalmazás a kormányzati munka mögött.

„A választás során világos volt, hogy akik a kormányoldalra szavaztak, milyen jövőt akarnak látni, és hogy akik nem, azok milyen jövőképre adták a voksukat” – vélekedett Szijjártó Péter.

Hideg polgárháború
Ez pedig a manipuláció eredménye: éreznie kell a súlyt a vállukon azoknak, akik asszisztálnak ehhez.

Kijelentette, hogy Brüsszelben tovább folyik a magyar emberek és akaratuk semmibevétele.

Szijjártó példának hozta, hogy Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) Magyarországról szóló jelentésének vázlatát ma mutatják be. Ez az a jelentés, amely már hónapok óta készül, és a magyar demokrácia és jogállam állapotát veszi górcső alá. Tehát nem a választásra adott reakció, ahogy a külügyminiszter igyekszik beállítani:

négy napnak kellett eltelnie a választás után ahhoz, hogy Brüsszelben újra támadást indítsanak Magyarországgal szemben

– hazudta Szijjártó. A külügyminiszter felidézte: szerdán megkeresték a LIBE-bizottságot, hogy a magyar kormány képviseletére legyen lehetőség, hogy kifejthessék az álláspontjukat. Azonban a bizottság vezetői ezt a kérést visszautasították.

Megjegyezte, hogy a LIBE-bizottságnak semmilyen felhatalmazása nincs semmilyen ügyben Magyarország képviseletére, „pláne nincs felhatalmazása a magyar emberek akaratának semmibevételére”.

„Dacára a Soros-hálózat mindenfajta beavatkozási kísérletének”, dacára az EU vagy az EP minden beavatkozási kísérletének, a magyarok saját maguk világos döntést hoztak – folytatta az örökre konfrontatív kampányüzemmódban ragadt külügyminiszter.

Szerinte

a politikai támadássorozatot Brüsszel folytatja Magyarországgal és a magyar emberekkel szemben.

Azt is mondta, hogy „a Soros-birodalom, azok, akik beavatkoztak a magyar választási folyamatba”, most rendkívül csalódottak, mert minden kísérletük ellenére a magyar emberek nemet mondtak a bevándorláspárti politikára és azokra a pártokra, amelyek ilyen álláspontot foglaltak el a kampányban.

Ezután a nemzetközi nyomást növelni fogják Brüsszelben, New Yorkban és Genfben, de a választás eredményéből fakadóan a kormány „megújult erővel, megkettőzött akarattal” ennek a nyomásgyakorlásnak ellenáll, ahogyan eddig is, nyugtatott a külügyminiszter.

Kiemelt kép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter A terror áldozatai címmel tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2018. március 22-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik