Belföld
Budapest, 2018. március 22.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter A terror áldozatai címmel tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2018. március 22-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Szijjártó: A nemzetközi helyzet egyre fokozódik!

Kálmán Attila
Kálmán Attila

újságíró. 2018. 04. 12. 11:22

A választás eredményét követően fokozni fogják a nemzetközi nyomásgyakorlást Magyarországgal szemben. A nemzetközi nyomást növelni fogják Brüsszelben, New Yorkban és Genfben, de a választás eredményéből fakadóan a kormány megújult erővel, megkettőzött akarattal ennek a nyomásgyakorlásnak ellenáll, ahogyan eddig is

– mondta Szijjártó Péter külügyminiszter Dunakeszin az MTI beszámolója szerint.

A miniszter a vasárnapi országgyűlési választás eredményét értékelve kifejtette: a választás történelmi jelentőségű volt. Nyolc év alatt Magyarországon három parlamenti választást tartottak, és mindhármat ugyanaz a Fidesz-KDNP nyerte meg, mindhármon elsöprő, kétharmados parlamenti többséget biztosítottak nekik az emberek, ráadásul legutóbb már rekordokat döntő részvétel mellett.

Szerinte ez azt jelenti, hogy

Európában a magyar emberek által kifejezett politikai akarat a legerősebb, legegyértelműbb és legvilágosabb politikai akarat. Ma Magyarországon áll a legszélesebb körű, legátfogóbb és legdemokratikusabb felhatalmazás a kormányzati munka mögött.

„A választás során világos volt, hogy akik a kormányoldalra szavaztak, milyen jövőt akarnak látni, és hogy akik nem, azok milyen jövőképre adták a voksukat” – vélekedett Szijjártó Péter.

Fotó: Marjai János / 24.hu
Hideg polgárháború
Ez pedig a manipuláció eredménye: éreznie kell a súlyt a vállukon azoknak, akik asszisztálnak ehhez.

Kijelentette, hogy Brüsszelben tovább folyik a magyar emberek és akaratuk semmibevétele.

Szijjártó példának hozta, hogy Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) Magyarországról szóló jelentésének vázlatát ma mutatják be. Ez az a jelentés, amely már hónapok óta készül, és a magyar demokrácia és jogállam állapotát veszi górcső alá. Tehát nem a választásra adott reakció, ahogy a külügyminiszter igyekszik beállítani:

négy napnak kellett eltelnie a választás után ahhoz, hogy Brüsszelben újra támadást indítsanak Magyarországgal szemben

– hazudta Szijjártó. A külügyminiszter felidézte: szerdán megkeresték a LIBE-bizottságot, hogy a magyar kormány képviseletére legyen lehetőség, hogy kifejthessék az álláspontjukat. Azonban a bizottság vezetői ezt a kérést visszautasították.

Megjegyezte, hogy a LIBE-bizottságnak semmilyen felhatalmazása nincs semmilyen ügyben Magyarország képviseletére, „pláne nincs felhatalmazása a magyar emberek akaratának semmibevételére”.

„Dacára a Soros-hálózat mindenfajta beavatkozási kísérletének”, dacára az EU vagy az EP minden beavatkozási kísérletének, a magyarok saját maguk világos döntést hoztak – folytatta az örökre konfrontatív kampányüzemmódban ragadt külügyminiszter.

Szerinte

a politikai támadássorozatot Brüsszel folytatja Magyarországgal és a magyar emberekkel szemben.

Azt is mondta, hogy „a Soros-birodalom, azok, akik beavatkoztak a magyar választási folyamatba”, most rendkívül csalódottak, mert minden kísérletük ellenére a magyar emberek nemet mondtak a bevándorláspárti politikára és azokra a pártokra, amelyek ilyen álláspontot foglaltak el a kampányban.

Ezután a nemzetközi nyomást növelni fogják Brüsszelben, New Yorkban és Genfben, de a választás eredményéből fakadóan a kormány „megújult erővel, megkettőzött akarattal” ennek a nyomásgyakorlásnak ellenáll, ahogyan eddig is, nyugtatott a külügyminiszter.

Kiemelt kép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter A terror áldozatai címmel tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2018. március 22-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 06:  Supreme Court nominee Judge Brett Kavanaugh organizes his desk before testifying to the Senate Judiciary Committee on the third day of his Supreme Court confirmation hearing in the Hart Senate Office Building on Capitol Hill September 6, 2018 in Washington, DC. Kavanaugh was nominated by President Donald Trump to fill the vacancy on the court left by retiring Associate Justice Anthony Kennedy.  (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.