Belföld

Schiffer visszaszólt Hadházynak a sokmilliós perrel való fenyegetős ügyben

Schiffer Andrástól kért ügyvédi szakvéleményt Sallai Róbert Benedek, hogy követelheti-e az LMP a visszalépett jelöltektől azt a pénzt, amelyet elbukott a visszalépéssel, és ugyan erre ügyvédi szakvéleményt nem adott Schiffer, de magánvéleményét elmondta – az LMP két éve lemondott elnökének, Schiffernek a verziójában így zajlott az, amiről pártbéli riválisa, Hadházy Ákos beszélt. Hadházy – aki a most vasárnapi választások után lemondott társelnöki posztjáról – úgy beszélt a 24.hu-nak adott interjúban, hogy Schiffer és Sallai sokmilliós perrel fenyegette azokat, akik visszalépnek.

Hadházy: Schiffer és Sallai sokmilliós perrel fenyegette azokat, akik visszalépnek
A Fidesz megkörnyékezett ellenzéki politikusokat, nem lehet véletlen, hogy többen is úgy politizáltak, mintha a kormánypárt diktálta volna – állítja az LMP lemondott társelnöke. Azt mondja, át kell gondolnia, milyen formában érdemes folytatni a politizálást.

Schiffer az interjú megjelenése után nem sokkal az Azonnali.hu-n és a Magyar Nemzetben ismertette verzióját. A helyzet előzménye, hogy amikor a 106 jelöltjükből az első visszalépett, ezzel a választási szabályok miatt máris 150 millió forint támogatástól estek el. Azt állította, hogy több több más ügyvéd kolléga végül adott Sallainak szakvéleményt.

Hogy ő ezeket mire használta később, az az ő dolga, de szeretném leszögezni, hogy az ügyvédi szakvélemény semmilyen esetben nem jelent felszólítást, vagy perrel való fenyegetést

– mondta. Állította, hogy ő egyetlen jelölttel beszélt, ráadásul a jelölt kereste meg őt, és nem fordítva. „Elmondtam neki a véleményemet, és azt, hogy úgy dönt, ahogy akar. Végül visszalépett” – mondja Schiffer, aki fontolgatja, hogy beperli Hadházyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik