Belföld

„Amire sorra kerülök, kiolvasom az 500 oldalas könyvet” – óriási a sor a Bocskai úton

„Amire sorra kerülök, kiolvasom az 500 oldalas könyvet” – óriási a sor a Bocskai úton

Saját farkába harapó kígyóként jellemezte helyszíni tudósítónk a Bocskai úti szavazókör előtt várakozó tömeget. Itt van a legtöbb átjelentkező, szám szerint 10 674, ez a tumultus oka.

A Dávid Ferenc utca-Bocskai út-Badacsonyi út-Diószegi úton áll a sor, a Diószegi úton van a sor vége.

Fotó: 24.hu

Utolsó információnk szerint másfél óra a várakozási idő.

Szerencsére több önkormányzatos ember segít, az egyik a Diószegi úton, a sor vége felé néha felkurjant, hogy ki a helyi lakos. Nekik nem kell sorba állniuk, hiszen ők nem átszavazók, ezért előremehetnek.

Fotó: 24.hu

Próbáltunk szóra bírni várakozó szavazókat. A sor végén a 30 év körüli Zsolt azt mondja, számára fontos, hogy szavazzon, szerinte „a legjobb az lenne, ha kötelező lenne a szavazás”. Ő veszprémi, és azt mondta, számított erre, ezért is hozott magával egy 500 oldalas könyvet. Azzal viccelődött, hogy amire beér, kiolvassa.

A sor elején, Balázs, Máté, Ivett és Szilvi állt. Somogyból és Hevesből jöttek, 50 perce állnak sorba. Ők is számítottak erre, bár azt mondják, 2014-ben kisebb volt a tumultus. Így tervezték, türelmesek, ha végeznek, elmennek a Pilisbe, de azt mondják, jobban eloszthatták volna a tömeget.

Fotó: 24.hu

A szavazókör közelében van Törő Papa pecsenyézője is, ami egy átlag vasárnapon zárva van, de most, a választás miatt kinyitott. Nem bánták meg. A legjobban a disznótoros kolbász fogy állítólag.

Fotó: 24.hu

 

Kiemelt kép: MTI / Mónus Márton

Olvasói sztorik