Élő Belföld választás 2018
Debrecen, 2018. április 8.
Urnabontás a debreceni Fazekas Mihály gimnáziumban kialakított szavazókörben az országgyűlési képviselő-választás napján, 2018. április 8-án.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Ózd nem jól teljesített: nagyon alacsony részvétel a jobbikos városban

Pető Péter
Pető Péter

főszerkesztő-helyettes. 2018. 04. 08. 19:53

Ózd nem osztozott a “demokratikus boldogságban”: a borsodi körzetben mindössze 56,61 százalékos volt a részvétel a 18.30-as adatok szerint. Sőt a város néhány szavazókörében extrémn alacsony, 40 százalék körüli volt a részvétel. Ehhez képest több a körzethez tartozó faluban is kiemelkedő, 70 százalék fölötti volt az aktivitás. A viszonylagos ózdi érdektelenség azért meglepő, mert a Jobbik éppen ezekben a kelet-magyarországi körzetekben számolhatott áttöréssel, ráadásul a körzet központját jobbikos polgármester, Janiczak Dávid vezeti. Érdekesség, hogy a megye egyik körzetében sem csúszott 70 százalék felé a részvétel.

Nem úgy Budapesten, ahol elképesztő számokkal találkozni. A II. kerületben majd 78 % ikszelt, de a III., a XII., a XVI. és a XXII. kerületben is 75 százalék fölötti volt a részvétel. A baloldal a fővárosban kalkulálhat egyéni mandátumokkal, négy éve majd minden körzetben szoros meccsek voltak, ezek a számok azt jelzik, az idén mindkét oldal mozgósította szavazóit.

Kiemelkedő volt a részvétel Budakeszin is, ahol Szél Bernadett, az LMP társelnöke egyedüli baloldali jelöltként próbálja legyőzni fideszes riválisát. Itt 77 százalék volt a részvétel.

A megyék közül az alapvetően fideszes fellegvárnak számító Vas megye teljesített nagyon jól: 70 százalék felett volt a részvétel.

Kommentek

Passerbys cross a street in the city centre of Cottbus, Germany, 23 January 2018. Cottbus is becoming the scene of ugly attacks between Germans and foreigners. The rage is let out in the nice corners of Cottbus, not in the areas dominated by prefabricated buildings. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.