Élő Belföld választás 2018
Debrecen, 2018. április 8.
Urnabontás a debreceni Fazekas Mihály gimnáziumban kialakított szavazókörben az országgyűlési képviselő-választás napján, 2018. április 8-án.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Ózd nem jól teljesített: nagyon alacsony részvétel a jobbikos városban

Pető Péter
Pető Péter

főszerkesztő-helyettes. 2018. 04. 08. 19:53

Ózd nem osztozott a “demokratikus boldogságban”: a borsodi körzetben mindössze 56,61 százalékos volt a részvétel a 18.30-as adatok szerint. Sőt a város néhány szavazókörében extrémn alacsony, 40 százalék körüli volt a részvétel. Ehhez képest több a körzethez tartozó faluban is kiemelkedő, 70 százalék fölötti volt az aktivitás. A viszonylagos ózdi érdektelenség azért meglepő, mert a Jobbik éppen ezekben a kelet-magyarországi körzetekben számolhatott áttöréssel, ráadásul a körzet központját jobbikos polgármester, Janiczak Dávid vezeti. Érdekesség, hogy a megye egyik körzetében sem csúszott 70 százalék felé a részvétel.

Nem úgy Budapesten, ahol elképesztő számokkal találkozni. A II. kerületben majd 78 % ikszelt, de a III., a XII., a XVI. és a XXII. kerületben is 75 százalék fölötti volt a részvétel. A baloldal a fővárosban kalkulálhat egyéni mandátumokkal, négy éve majd minden körzetben szoros meccsek voltak, ezek a számok azt jelzik, az idén mindkét oldal mozgósította szavazóit.

Kiemelkedő volt a részvétel Budakeszin is, ahol Szél Bernadett, az LMP társelnöke egyedüli baloldali jelöltként próbálja legyőzni fideszes riválisát. Itt 77 százalék volt a részvétel.

A megyék közül az alapvetően fideszes fellegvárnak számító Vas megye teljesített nagyon jól: 70 százalék felett volt a részvétel.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.