Belföld

Márki-Zay: Lázár győzhetett, de csalással

Szerinte ellenzékváltásra lesz szükség.

A Magyar Nemzetnek Márki-Zay Péter azt mondta: a magas részvételi arány egyértelműen kormányváltó hangulatról árulkodik és az eredmények előtt is kimondható, hogy többen elégedetlenek Orbán Viktor kormányzásával, de az ellenzék sem tudott kellő együttműködést mutatni, amiért felelősség terheli őket az ország jövőjéért. Ha nem lesz kormányváltás, ellenzékváltásra van szükség – tette hozzá.

Arra számítok, hogy a választók okosabbak voltak a pártjaiknál.

Szerinte a vásárhelyi körzetben jól mozgósított Lázár János, a Fidesz pedig szinte mindent bevetett a képviselőségéért, folytatódott a megfélemlítés, listázták a szavazókat, ezer üveg ingyensört osztottak.

Márki-Zay Péter szerint a Fidesz nem riadt vissza a csalástól sem.

Az egyik szavazókörben láncszavazásra utaló magatartást tapasztalt az egyik ellenzéki szavazóköri delegált, amikor észrevette, hogy egy választónál már az érkezéskor volt szavazólap. Jegyzőkönyvezni nem tudták az esetet, mert a többi delegált leszavazta a szavazókörben.

Szocialista visszalépés hiányában könnyen lehet, hogy sikerrel osztották meg az ellenzéki szavazókat is. Ő bízik abban, hogy a vásárhelyiek az esélyes ellenzéki jelöltet támogatták, de úgy látja, a fideszes többségű Makó és a kisebb települések felőrölhették a kormányváltást akarók többségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik