Belföld
Budapest, 2017. november 6.
Németh Szilárd, a Fidesz képviselõje a devizahitel-károsultak érdekében szükséges lépésekrõl, az LMP által kezdeményezett vitanapon az Országgyûlés plenáris ülésén 2017. november 6-án.
MTI Fotó: Kovács Attila

1 millió 380 ezres bírságot ért a kampányolás Németh Szilárdnak

24.hu
24.hu

2018. 04. 07. 11:15

Az Együtt március végén kifogást nyújtott be a Csepeli Hírmondó ellen annak március 29-i száma miatt a helyi Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsághoz. Az újság ugyanis sérti az esélyegyenlőség a jelöltek és jelölő szervezetek közti eljárási alapelvet, mivel Németh Szilárd, a Fidesz képviselőjelöltje a többi jelölthöz képest nagyobb arányban szerepel. Ráadásul a választási bizottságok és a Kúria is megállapította már a lap korábbi számaiban elkövetett jogsértéseket.

A Budapest 17. Számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság az Együtt kifogását elutasította. Az Együtt ezek után fellebbezést nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottságnak.

Budapest, 2018. március 14.
Kocsis Máté, a Fidesz budapesti elnöke, Józsefváros polgármestere az Egészséges Budapest Program keretében megvalósuló fejlesztésekrõl tartott sajtótájékoztatón a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban 2018. március 14-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
A Józsefvárosi újság 20 oldalán 25-ször szerepel Kocsis Máté
Ellenzéki jelöltekről ezzel szemben a lap egy szót sem ejt, csak Orbán Viktor szerepel az újságban.

Az NVB pénteki határozatában kimondja, hogy a Csepeli Hírmondó önkormányzati lapként a Fidesz jelöltjének, Németh Szilárdnak aránytalanul nagyszámú megjelenítésével, valamint az Orbán Viktor és Tarlós István, a Fidesz-KDNP álláspontját megjelenítő szerepeltetésével megsértette az esélyegyenlőség a jelöltek és jelölő szervezetek közti eljárási alapelvet.

Az NVB  álláspontja szerint Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP egyéni választókerületi jelöltje jelöltsége, közéleti szereplései kapcsán, figyelembe véve az öt jelölő szervezeteket népszerűsítő cikkeket is, összességében, a lapszám teljes tartalmát vizsgálva hangsúlyosabban jelenik meg, mint a többi jelölt. Így a lapszám alkalmassá vált arra, hogy megbontsa a jelölő szervezetek és jelöltek egyenlő esélyét a választói akarat formálásában.

Ezért az NVB kötelezi a lapot, hogy a határozat rendelkező részét tegye közzé következő számában, valamint 1 millió 380 ezer forintra bírságolta azt. Szabó Szabolcs, az Együtt csepeli–soroksári országgyűlési képviselője üdvözli az NVB döntését. Ugyanakkor felszólítja Németh Szilárdot, hogy maga fizesse meg a kirótt büntetést. Az ugyanis nem járja, hogy az adófizetők pénzéből fizessék ki azt a bírságot, amit Németh Szilárd kampánya miatt szabtak ki.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Kovács Attila

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Asian woman hand using mobile phone with online transaction application, Concept e-commerce and internet online investment
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.