Belföld

Az államtitkár levélben kért menekülteket lejárató történeteket a magyar nagykövetektől

Menczer Tamás, a külügyi tárca kommunikációért és parlamenti koordinációért felelős helyettes államtitkára a Telegraph cikke szerint köremailt küldött a magyar külképviseleteknek, hogy a kampány segítése érdekében gyűjtsenek negatív nyilatkozatokat menekültekről – beilleszkedési problémáikról, oktatási nehézségeikről és no-go zónákról –, és olyan külföldön élő magyarokról, akik beszélnének negatív tapasztalataikról.

A március 13-án szétküldött email az Indexhez is eljutott, többek közt az szerepel benne, hogy

Szükségem van minden olyan fajsúlyos hírre, nyilatkozatra, amelynek témája az, hogy az adott országban mekkora problémát jelent a migráció.

A brit lap szerint az emailt az államtitkár kiküldte a stockholmi, párizsi, berlini, római, brüsszeli és bécsi magyar nagykövetségekre is. A Telegraph pedig továbbította a levelet az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnek, ahol nem kívánták kommentálni, mivel épp futó kampányokról nem nyilatkozhatnak. Az ügyben hétfőn nyilatkoznak majd.

Kiemelt képünkön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kommunikációért és parlamenti koordinációért felelős helyettes államtitkára látható, fotó: MTI/Európai Unió 2017/Eric Vidal

Ajánlott videó

Olvasói sztorik