Belföld

Újabb LMP-s és MSZP-s visszalépések

AZ LMP-s Ábrahám Júlia szombaton délelőtt Facebook-oldalán közölte, hogy visszalép a 10. választókerületi jelöltségétől.

Szeretném bejelenteni a kedves választóinknak, hogy a mai nappal visszalépek a 10. országgyűlési egyéni választókerületben a képviselőjelöltségtől. Kérem a önöket, hogy a vegyenek részt a választáson, és listán válasszák az LMP-t!

– írta a posztban.

A szintén LMP-s Doszpoly Botond Miskolc 2. körzetében, az MSZP-s Harangozó Tamás pedig Szekszárdon lépett vissza a jelöltségtől.

Azt ígértem, hogy amennyiben az MSZP és az LMP országosan több körzetben megállapodik, akkor visszalépek Szekszárdon

– mondta az MSZP-s Harangozó Tamás szombat délelőtti Facebook-videójában.

Ez a megállapodás megtörtént, ezért Harangozó bejelentette, hogy visszalép az egyéni képviselőjelöltségtől Szekszárdon. Támogatóit arra kéri, hogy egyéniben szavazzanak Hadházy Ákosra.

Hadházy Ákos Facebook-bejegyzésben reagált a visszalépésre, közölte:

a mai napon Harangozó Tamás visszalépett a javamra Szekszárdon. Képviselő Úrnak köszönöm a gesztusát és a bizalmát. Az LMP képviselői közül a mai napon Ábrahám Júlia (Óbuda), Doszpoly Botond (Miskolc 2. körzet), korábban pedig Kassai Dániel (Budapest, 15. körzet), Tenk András (Csepel), dr Kiss Csaba (Dunakeszi) és Ságodi Zoltán (Veszprém) léptek vissza egyéni körzetekben.

Szombaton 11 órakor egyébként lejárt az országgyűlési választáson induló jelöltek visszalépésének határideje, mert az amerikai kontinensen ekkor megkezdődött a választás.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik