Belföld

Több helyen is összecsaptak fideszesek és jobbikosok Budapesten

Péntek reggel megírtuk, hogy összeverték a Jobbik politikusát Óbudán, de a folyamatosan érkező hírekből azt látni, a történet ennél azért kicsit bonyolultabb.

Az biztos, hogy Jobbik-tagok és fideszes plakátrongálók a III. kerületben és a XI. kerületben is összeverekedtek.

A 444 rendőrségi jegyzőkönyv alapján azt írja, éjfél és fél egy között a XI. kerületben a Budaörsi út 31 C. száma előtt csaptak össze a két párt aktivistái. Szabó Balázs Jobbik-tag állítása szerint a fideszes plakátfestők két kocsival érkeztek, heten voltak és éppen négy Jobbikos óriásplakátot készültek lefújni, amikor a jobbikosok rájuk támadtak, Szabó Balázs egyiküket hátba rúgta, majd meg is ütötte az egyik fideszest.

Ami viszont érdekes, hogy civil ruhás rendőrök is voltak a helyszínen, akik azonnal fegyvert rántottak, és földre teperték a jobbikosokat.

A jegyzőkönyv szerint két fideszes aktivista nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérülést szenvedett, Szabó Balázst pedig bevitték a rendőrségre.

Volner János pedig már a Honvéd Kórház előtt áll, ahol az egyik megvert jobbikos éjszaka óta várja, hogy bejusson a sürgősségi osztályra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik