Belföld

Újabb rendőrségi vizsgálat Lévai Katalin kamupártja ellen

lévai katalin (lévai katalin, )
lévai katalin (lévai katalin, )

Csütörtökön lefoglalta a Budapesti Rendőr-főkapitányság Móricz Eszter, a Lendületben Magyarországért párt jelöltjének ajánlóíveit is a XV. kerületben.

A DK-s színekben induló polgármester, Hajdu László a Facebookon írt arról, hogy a rendőrök a kerületben három kamupárt ügyében terjesztették ki a nyomozást. Lévai Katalin pártja mellett vizsgálni kezdték Honti Richárd (Közös Nevező) és Majoros István (Rend Párt) indulását is.

Móricz Eszter korábban az MSZP képviselője volt, de tavaly októberben kizárták a pártból a Fidesszel való együttműködése miatt.

A szocialisták Országos Etikai és Egyeztető Bizottsága bizonyítva látta, hogy Móricz a Fidesszel kooperálva többször is megtorpedózta saját pártjának lépéseit: 2017 nyarán legalább három alkalommal működött együtt a Fidesszel úgy, hogy megakadályozta az MSZP előterjesztéseinek elfogadását.

Móriczot egyébként nemrég Hajdu László is feljelentette a Nemzeti Választási Bizottságnál azt kifogásolva, hogy köztéri plakátjain nem tüntette fel jelölő szervezetét, Lévai Katalin pártját.

A panaszt a Kúria helyben hagyta, és kimondta, hogy „a Lendülettel Magyarországért támogatásával induló jelölt esetében a támogató szerv feltüntetésének hiánya arra vezet, hogy a választópolgárok megtévesztően abban a hiszemben vannak, hogy a jelölt – a valóságtól eltérően – független jelölt”.

A Zuglóban próbálkozó pártalapító, az egykor szintén MSZP-közeli Lévai Katalinról egy hónapja derült ki, hogy a Fidesz segítségével állította összes ajánló aláírás-listáját.

A választási iroda megállapította, hogy Lévai ajánlóívein több esetben ugyanazok a választók ugyanolyan sorrendben szerepelnek, mint a Fidesz jelöltjének ívein. A visszaélések miatt Lévai Katalin jelölti nyilvántartásba vételét elutasította a helyi választási bizottság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik