Belföld

Tuzson Bence felvette a harcot a valósággal, és még mindig nem tudjuk, ki maradt alul

Ki kell vizsgálni a Soros-hálózat internetes választási csalását – nyilatkozta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteken a közmédiának, ami alatt szerinte azt értette, hogy az elmúlt napokban olyan kormányt támadó hirdetések jelentek meg az interneten, amelyek mögött Soros egyik óriási internetes aktivistahálózata, az Avaaz áll.

Az Avaaz valójában nem kapcsolódik Soros Györgyhöz, ezt korábban több jobboldali politikus állította, de bocsánatot kellett kérniük miatta. Az Avaazt a Res Publica és a MoveOn.org nevű demokráciát népszerűsítő szervezetek csinálják. 

Választási csalásra készülnek a Soros-hálózat emberei, akik külföldről, külföldi pénzből akarják illegális módon befolyásolni a vasárnapi magyar országgyűlési választások eredményét

– jelentette ki a valósággal keményen szembenézve, majd legyőzve azt Tuzson Bence.

Szerinte a legnagyobb és legerősebb Soros-szervezet, az Avaaz nyilvánvaló célja, hogy eltávolítsa Orbán Viktor miniszterelnököt és Magyarország nemzeti kormányát. Ennek a mondatnak az utolsó fele még igaz is, mert az Avaaz valóban Orbán Viktor ellen kampányol Magyarországon.

Az államtitkár szerint a választás előtt érzékelhető, hogy a szervezet tevékenysége Magyarországon is felerősödött, például az internetes hirdetésekben, körlevelekben és a Soros György által támogatott jelölteknek nyújtott pénzadományokban. Valójában nem tudni semmilyen pénzadományról, de mondjuk Soros György által támogatott jelöltekről sem, annak ellenére, hogy a Fidesz hónapok óta ezt hajtogatja.

Mindez Tuszon speciális világképe szerint azt jelenti, hogy

Soros Györgyék most már kívülről, több százezer dollárral akarják befolyásolni a magyar választásokat. […] Nem hagyhatjuk azt, hogy külföldről, külföldi pénzből befolyásolják a magyar választások eredményét

– hangoztatta, a legdurvább beavatkozásnak nevezve a történteket. Jaroslaw Kaczynski lengyel árnyékuralkodó egyébként éppen ma tartózkodik Budapesten. Ő Orbán Viktor egyik legközelebbi külföldi szövetségese.

Közölte: a kormány arra kéri a hatóságokat, hogy haladéktalanul vizsgálják meg az ügyet. Arra kérjük az adatvédelmi hatóságot, hogy vizsgálja meg, hogyan szerezhették meg külföldi szervezetek magyar állampolgárok adatait – mondta Tuzson Bence, annak a pártnak a szóvivője, ami pontosan ugyanúgy hirdet a Facebookon, mint az Avaaz, ezért egyértelműen tudnia kell, hogy nem szereztek meg adatokat.

Szerinte Magyarország nemzeti szuverenitását meg kell védeni, a kabinet ezért még a választásig jogi lépéseket tesz. Azt nem mondta, hoy milyeneket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik