Belföld

Bíróság: Politikai okból rúgták ki Szert Boglárkát

Első fokon Szert Boglárkának adott igazat a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság abban a perben, amelyet Szert volt munkaadója, az Antall József Tudásközpont (AJTK) ellen indított – írja a Magyar Nemzet.

Szertet azt követően rúgták ki az állami támogatásból működő AJTK-tól, hogy a volt irodavezető kiállt egy munkatársa mellett, aki lájkolta a Momentum olimpiáról szóló népszavazási kezdeményezését. 

A munkaügyi per tavaly júniusban kezdődött, ebben született most nem jogerős ítélet. A Magyar Nemzet beszámolt arról is, hogy bár többször figyelmeztették a tisztességtelen pervitel következményeire, az alperes AJTK jogi képviselője a pénteki tárgyalási napon hajnali fél ötkor küldte meg legfrissebb beadványát a felperes, Szert ügyvédjének.

Ez azonban már nem számított, ugyanis a bíróság rögtön a kezdés után ítélethozatalra rekesztette be a tárgyalást, majd rövid idő után kihirdette az ítéletet, amely szerint Szert Boglárka kirúgása jogsértő volt. Emiatt az AJTK-nak 5,6 millió forintot és kamatait kell kifizetnie elmaradt munkabér és 1,5 millió forintot sérelemdíj jogcímén.

Kiemelt kép: RTL Klub/Híradó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik