Belföld választás 2018

166 külföldi megfigyelő már regisztrált a választásra

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2018. 04. 06. 13:43

Eddig 166 külföldi megfigyelő regisztrált a vasárnapi országgyűlési választásra – derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján közzétett listából.

A legtöbb megfigyelő az Európai Hallgatók Hálózatának Egyesületétől (AEGEE) érkezik: a nemzetközi szervezettől 29-en jelentkeztek az NVI-nél.

A Silba (Support Initiative for Liberty and Democracy) dán szervezet 22 munkatársa is jelentkezett megfigyelőként. A szervezet a honlapján a szabadság és a demokrácia támogatását jelöli meg célként, elsősorban a szovjet utódállamokban, az új európai uniós tagállamokban, valamint az EU-val szomszédos kelet-európai és nyugat-balkáni országokban. A szervezet munkatársai gyakran vesznek részt megfigyelőként ezekben az országokban a választásokon.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalától (EBESZ/ODIHR) 17-en regisztráltak megfigyelőként.

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetségétől 23-an regisztráltak.

Mexikó nagykövetségének 6, a brit, francia, holland és norvég nagykövetségnek 5-5, a svédnek 4, a mongolnak és az orosznak 3-3, a kanadainak 2,  az iráninak, a japánnak, a spanyolnak és a svájcinak egy-egy munkatársa regisztrált a választásra.

Emellett a koszovói központi választási bizottság öt, a koszovói választási panaszbizottság 10, és a koreai nemzeti választási iroda 7 munkatársa is jelentkezett megfigyelőként.

Mindezeken túl a Nemzetközi Roma Szövetség (International Romani Union) két tagja is regisztrált.

Négy évvel ezelőtt 160 nemzetközi megfigyelő regisztrált a választásra.

(MTI)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Küszöbön a nagyobb havazás

Kommentek

A young girl cleans steps as people bow before the statues of late North Korean leaders Kim Il-Sung (L) and Kim Jong-Il (R) as the country marks 'Victory Day' at Mansu hill in Pyongyang on July 27, 2017. - July 27, which is the 64th anniversary of the signing of the Korean Armistice Agreement, is a public holiday in the nuclear-armed North and celebrated as Victory Day. (Photo by Ed JONES / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.