Belföld

A titkolózó szavazók háromnegyede elégedetlen azzal, ahogy az országban mennek a dolgok

Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, március 9. és 14. között, 1003 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban újra vizsgálta a bizonytalanok preferenciáit és az átszavazási hajlandóságokat.

A bizonytalan szavazók aránya az elmúlt hónapban 36 százalékracsökkent. Tíz bizonytalan szavazóból továbbra is hat szavazó tekinthető teljesen bizonytalannak, és egyharmadnyian vannak a titkolózó szavazók, akik már tudják, hogy kire szavaznak, de nem árulják el.

Publicus Intézet / Vasárnapi Hírek

A választásukat titkolók majd’ háromnegyede elégedetlen azzal, ahogy az országban mennek a dolgok. Ez négy százalékpontos növekedés a múlt hónapban mérthez képest. 

Publicus Intézet / Vasárnapi Hírek

Tízből hat nem kormánypárti szavazó elképzelhetőnek tartja, hogy egy baloldali együttműködésre szavazzon, ha úgy látná, hogy annak van esélye legyőzni a Fideszt. Ez az arány majd’ kétharmados, ha a Fidesz kétharmadának megakadályozása a tét.

Tíz LMP szavazóból nyolc, és a Jobbik szavazók majd’ kétharmada kész balra átszavazni, ha győzelmi esélyt lát azon az oldalon. Ha a Fidesz kétharmadának a megakadályozása a cél, akkor tíz LMP szavazóból több mint kilenc, és a Jobbik szavazók több mint kétharmada kész az átszavazásra.

Kiemelt kép: Europress/AFP/Kisbenedek Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik