Belföld

Kész a fideszes terv az önkormányzatok kinyírására

Létezik az önkormányzatok kinyírásáról szóló fideszes elképzelés, Berkecz Balázs, az Együtt politikusa szerint ezt állította Vass Péter, Szigetvár polgármestere, akihez eljutott a titkos felirattal ellátott dokumentum amely ezt taglalja. Vass Péter ezt az esetet a város március 29-i képviselő-testületi ülésén idézte fel.

Hozzá ugyanis állítása szerint eljutott a titkos felirattal ellátott dokumentum amely ezt taglalja, Tiffán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő és Fazekas Róbert, a Baranya Megyei Közgyűlés fideszes alelnöke, Vass Péter korábbi tanácsadója, pedig ezen dokumentum kapcsán feltett kérdésére egy személyes találkozón arról győzködték, hogy milyen jó is lesz a fideszes prefektúrák rendszere.

Berkecz szerint a sajtóban többféle kiszivárgott elképzelés látott napvilágot, elsőként, hogy a 2000 – mások szerint 5000 – lélekszámot el nem érő településeken nem lenne önkormányzati választás 2019 őszén. Ha mégis fenntartanának egy demokratikus legitimáción alapuló településvezetés látszatát, akkor csak egy elöljárót választana a település lakossága. Egy ilyen rendszerbe persze nem fér bele egy független „polgármester”, de ha mégis, akkor a szava aligha számítana az új egységként létrejövő járási közgyűlésekben, amelynek létrehozásában nyilvánvalóan látszik a fővárosban már alkalmazott logika lemásolásának szándéka. Minden ilyen vagy hasonló elképzelés elfogadhatatlan.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik