Belföld

11 évet kapott a 8 éves unokahúgát megerőszakoló

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

Zárt tárgyaláson nem jogerősen 11 év fegyházra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék a férfit, aki unokahúga ellen, a lány nyolcéves korától folytatólagosan nemi erőszakot követett el.

A törvényszék sajtóosztálya azt írta, a férfit tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére, „erőszakkal elkövetett szexuális erőszak” bűntettével vádolták.

A vádlott apai ágon nagybátyja és szomszédja a 2000-ben született sértettnek, 2008 tavaszától arra kényszerítette unokahúgát, hogy lakása nappalijában, a disznóólban és a kazánházban kielégítse nemi vágyát.

A kislányt ellenkezése miatt többször megverte, azzal fenyegette, ha elmondja a történteket, intézetbe kerül. A sértett többször kísérelt meg öngyilkosságot, végül tavaly februárban, amikor édesanyja meglátta, hogy feljelentést ír a rendőrségnek, elmondta, mi történt.

A bíróság a tavaly február óta előzetes letartóztatásban lévő vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt 11 év fegyházra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. (mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik