Belföld

Ötéves kislány esett egy benzinkút aknájába

Az üzemeltető hibázhatott.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emeltek vádat ellene. A férfi üzemelteti a benzinkutat, amely mellett egy önkiszolgáló autómosó is található.

Egy autós tavaly áprilisban ott mosta kocsiját, miközben vele lévő ötéves gyermeke a mosó melletti füves területen játszott. Ezen a területen volt a benzinkút olajleválasztó és iszapfogó berendezése is.

A mintegy hatvan centi átmérőjű műanyag fedél nem volt jól rögzítve, elkerítve, így a kislány az aknába esett, az abban lévő folyékony anyagban elsüllyedt.

Édesapja ezt rögtön észlelte, azonnal a gyermek segítségére sietett, kiemelte, a kislány nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett el.

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség szerint az üzemeltető több szabályt megszegett, nem gondoskodott a fedlapok felülvizsgálatáról, karbantartásáról, így a gyermek életét, testi épségét közvetlenül veszélyeztette, cselekménye alkalmas a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének megállapítására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik