Belföld

425 milliós uniós támogatás jutott Kósa államtitkára feleségének

Horváth István (Horváth István)
Horváth István (Horváth István)

2017-ben 425,2 millió forintos állami támogatást kapott Nestorovic Anica, aki Kósa Lajos államtitkárának, Horváth Istvánnak a felesége.

A HVG azt írja, hogy

a Bikácsi Agrár Kft.-nek a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták megőrzésére 26,2 millió, augusztusban húsfeldolgozó üzem építésére 157 millió, októberben pedig szarvasmarha tartó telep korszerűsítésére 132,4 millió forintnyi támogatást ítéltek meg, karácsony előtt tíz nappal pedig sertéstartó telep korszerűsítésére nyertek 109,4 millió forintot.

A megyei jogú városok fejlesztésének koordinációjáért felelős államtitkár papíron nem visel semmilyen tisztséget a kft.-ben, egyedüli tulajdonosa a horvátországi születésű, szerb-magyar származású Nestorovic Anica, ugyanakkor a cég email-es elérhetősége megegyezik Horváth egyetlen, még saját résztulajdonában maradt cégének, a Ha-Ho Kontakt Kft.-nek az elérhetőségével.

A Bikácsi Agrár Kft.-t 2011-ben alapították, az első évben 4,7 millió forintos veszteséget termelt, de 2014-ben is mindössze 81 ezer forintot keresett, bár az eszközállománya megduplázódott, 18 millió forintra emelkedett. 2016-ban már 424 millió forint eszközállományt tüntettek fel, pedig ebben még nem voltak benne a 2016 második félévében és 2017-ben elnyert uniós támogatások.

Nestorovic emellett résztulajdonos a BPO-ROAD Kft.-ben is, amely két bajai és két szekszárdi telephelyen üzemeltet butikot, benzinkúti boltot és trafikot.

2013-ban Horváth István, akkor még szekszárdi polgármesterként a főszereplője volt annak a trafikbotránynak, amely azért robbant ki, mert egy hangfelvétel tanúsága szerint a helyi kormánypárti képviselőkkel vitatta meg, ki nyerjen a trafikpályázaton.

trafikmutyi ( trafikmutyi)
Bizonyíték a trafikmutyira
A HVG-nak hangfelvétele van arról, hogy Szekszárdon valóban egyeztetett a Fidesz arról, kinek legyen dohányboltja a városban.

Kiemelt kép: MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik