Belföld

Bayer Zsoltnál kongatta a vészharangot Kövér László

Szerinte mentális fordulat nélkül Magyarország nem éli túl ezt a századot.

Fidesz-alapítók egymás között az Echo TV showműsorában. Bayer Zsolt vendégeként Kövér László – a műsorvezető hosszas felvezetője után – a nyugati identitásvesztést azzal magyarázta, hogy mára odalett az

isten, haza, család

szentháromsága a politikában. Korábban ez a három szó határozta meg a politika lényegét, de ezt el akarják tőlük venni.

Az Országgyűlés elnöke szerint Magyarországon még van visszaút, a többség nálunk sem jár templomba, de legalább vannak reményre feljogosító jelek, amihez mentális fordulat kell.

Újabb szintet kell lépjünk szerintem a politikában a 2002-eshez képest.

Akkor alakult ki a polgári választóközösség, érték és mentális közösség értelmében, de mára kiderült,

több kell a demokráciához, mintsem, hogy négyévente eltalálják a helyes választ.

Ott kell lenni az utcán, mások ajtajánál, a baráti beszélgetéseken. Ha a választást a Fidesz nyeri, politikai közösségének is tudatosítania kell, hogy

egy mentális fordulat nélkül Magyarország nem fogja túlélni ezt a századot. Az Országgyűlés elnöke szerint Európa nyugati része rosszabb helyzetben van, ha pedig a Fidesz elbukik, esélye sincs a megújulásra. 

Bayer Zsolt szerint a nyugati civilizáció halálra van ítélve, mert elveszítette a faj- és a létfenntartás ösztönét. Az unión belüli vitákat is inkább az magyarázza, hogy Közép-Európában még működik az önfenntartás ösztöne.

Kövér László történelmi és külpolitikai példákat citálva szintén arra jutott, hogy a magyar kormányt is rendszeresen olyanok oktatják ki, akiknek

erre semmi erkölcsi alapjuk nincsen.

Szerinte

ezekkel szemben, ha nem is emelt hangon, de a kellő öntudattal kell beszélni a jövőben is, mert csak ez vezetett eredményre.

Kövér szerint erre az ellenzék külön-külön is, együtt pedig végképp alkalmatlan lenne, újra behódolna az EU-nak, így a végén még bocsánatot kellene kérni azért is, hogy élünk, pedig ő nemcsak az elmúlt ötszáz, hanem az elmúlt nyolc évre is büszke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik