Belföld választás 2018
Fidesz-kongresszus Budapesten

Bayer Zsoltnál kongatta a vészharangot Kövér László

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 03. 26. 08:29

Szerinte mentális fordulat nélkül Magyarország nem éli túl ezt a századot.

Fidesz-alapítók egymás között az Echo TV showműsorában. Bayer Zsolt vendégeként Kövér László – a műsorvezető hosszas felvezetője után – a nyugati identitásvesztést azzal magyarázta, hogy mára odalett az

isten, haza, család

szentháromsága a politikában. Korábban ez a három szó határozta meg a politika lényegét, de ezt el akarják tőlük venni.

Az Országgyűlés elnöke szerint Magyarországon még van visszaút, a többség nálunk sem jár templomba, de legalább vannak reményre feljogosító jelek, amihez mentális fordulat kell.

Újabb szintet kell lépjünk szerintem a politikában a 2002-eshez képest.

Akkor alakult ki a polgári választóközösség, érték és mentális közösség értelmében, de mára kiderült,

több kell a demokráciához, mintsem, hogy négyévente eltalálják a helyes választ.

Ott kell lenni az utcán, mások ajtajánál, a baráti beszélgetéseken. Ha a választást a Fidesz nyeri, politikai közösségének is tudatosítania kell, hogy

egy mentális fordulat nélkül Magyarország nem fogja túlélni ezt a századot. Az Országgyűlés elnöke szerint Európa nyugati része rosszabb helyzetben van, ha pedig a Fidesz elbukik, esélye sincs a megújulásra. 

Bayer Zsolt szerint a nyugati civilizáció halálra van ítélve, mert elveszítette a faj- és a létfenntartás ösztönét. Az unión belüli vitákat is inkább az magyarázza, hogy Közép-Európában még működik az önfenntartás ösztöne.

Kövér László történelmi és külpolitikai példákat citálva szintén arra jutott, hogy a magyar kormányt is rendszeresen olyanok oktatják ki, akiknek

erre semmi erkölcsi alapjuk nincsen.

Szerinte

ezekkel szemben, ha nem is emelt hangon, de a kellő öntudattal kell beszélni a jövőben is, mert csak ez vezetett eredményre.

Kövér szerint erre az ellenzék külön-külön is, együtt pedig végképp alkalmatlan lenne, újra behódolna az EU-nak, így a végén még bocsánatot kellene kérni azért is, hogy élünk, pedig ő nemcsak az elmúlt ötszáz, hanem az elmúlt nyolc évre is büszke.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Demonstrtors gather outside the Parliament to protest against Brexit, waving EU and Union flags and a placard reading 'Brexit Is It Worth It?', London on September 12, 2018. Conservatives MPs opposed to Mrs May's Brexit Plan have met to discuss how and when they could force her to stand down as Prime Minister. (Photo by Alberto Pezzali/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.