Belföld

Simicskát emlegeti az offshore-gyanúba kevert fideszes

Pénteken írta meg a Magyar Nemzet, hogy Szabó Zsolt fideszes képviselő és államtitkár 1,2 milliárd forintot tart egy belize-i offshore számlán.

A fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár még aznap Facebook-bejegyzésben reagált a cikkre. Azt írta, hogy hamisan vádolják azzal, hogy egy offshore cég tulajdonosa vagy igazgatója lenne, és szerinte Simicska Lajos és a Jobbik lejárató akciójáról van szó.

Büntetőjogi felelőségem tudatában kijelentem, hogy sem nekem, sem feleségemnek, sem hozzátartozóimnak nincs a tulajdonában a hatvani irodaházba bejelentett offshore cég, és abban semmilyen tisztséget nem viselünk,

írta Szabó a bejegyzésben. Azt azonban érdemes megjegyezni, hogy a Magyar Nemzet cikkében nem szerepel az, hogy Hatvanba egy offshore cég lenne bejegyezve. A lap azt állítja, hogy a birtokába jutott dokumentumokon – nem említve, hogy milyen kontextusban – ugyanaz a cím szerepel, mint ahova Szabóék családi cégét, az Exact-cont is bejegyezték.

Szabó hozzátette: feljelentést tesz mindenki és minden médium ellen, akik a fent leírtakkal vádolják.

Az államtitkárt alkalmazó Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szintén kiadott egy közleményt:

Simicska Lajos lejárató kampányának a része a Szabó Zsolt elleni támadás. Sem Szabó Zsoltnak, sem a feleségének nincsen külföldi számlája. Szabó Zsolt a szükséges jogi lépéseket megteszi, büntetőfeljelentést tesz az ügyben.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik