Belföld

A tanulmányi ösztöndíj terhére emeli az SE HÖK a saját fizetését

A 2017/2018-as tanév II. félévére a tanulmányi ösztöndíj terhére emeli meg a közéleti ösztöndíjat a Semmelweis Egyetem ÁOK Részönkormányzati Egységeszámolt be az Átlátszó Oktatás. Vagyis azok az egyetemisták, akik jól tanulnak, még kevesebb pénzt kapnak, a hallgatói önkormányzat tagjai viszont többet.

Pedig tanulmányi ösztöndíj terén eddig sem állt jól az SE. Az Átlátszó Oktatás szerint míg a tanulmányi ösztöndíjak összege maximum 29 800 forint lehetett, 2011. december és 2014. december között a volt olyan HÖK-ös, aki havi 29 800 és 156 130 forint közötti összegeket kapott, ami átlagosan havi 55 241 forint.

A közéleti ösztöndíj emeléséről a HÖK értesítette Hunyady Lászlót, az Általános Orvostudományi Kar dékánját is, aki válaszlevelében azt írta, hogy nem tartja helyesnek a lépést. Hunyadyt március 6-án értesítették, az ösztöndíjak kiutalási határideje március 10-e volt, így a rektor nem tudott érdemben egyeztetni róla az ÁOK HÖK képviselőjével. 

Ennek ellenére az intézkedés már életbe lépett, a hallgatók márciusra már csökkentett ösztöndíjat kaptak.

Kiemelt kép: A Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központ épületének homlokzata a fõváros IX. kerületében, a Thaly Kálmán utcában.
MTVA/Bizományosi: Róka László 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik