Teljesen felépül a Bulgáriában balesetező Vanessza

Burkus Vanessza tavaly még mesterséges kómában volt, már beszél, jár és tornázik. Csak a bal lábát és a memóriáját kell már fejleszteni.
Kapcsolódó cikkek

Örömteli hírt közölt a Szeged.hu híradója (8:10-től): szinte teljesen felépült a Bulgáriában tavaly nyáron súlyos autóbalesetet szenvedett Burkus Vanessza. A lány szülei akkoriban nagy küzdelem árán tudták elérni, hogy sérült, nem eszméleténél lévő lányuk hazakerüljön a Balkánról.

Fél év telt el a 19 éves lány karambolja óta, de az agyzúzódást és csigolyatörést szenvedett Burkus Vanessza már egész jól van. Eleinte hetekig mesterséges kómában tartották, utána gyorsan javult az állapota, októberben már egy szegedi rehabilitációs központban gyógyították. Burkus Vanessza így beszélt félmosollyal a Szeged.hu-nak:

Jobb, mint ami volt… sokkal jobb, csak ugye a bal lábam még, ami rosszabb a jobbhoz képest.

November óta minden nap tornázik a lány, futópadon és más eszközökkel erősítenek, egyensúlyát fejlesztik, a kongitív képességeket építik vissza. Lengyel Dorottya gyógytornász is azt mondta, a bal lábon kell még fejleszteni, a felső testrészei rendben vannak. A lány várhatóan teljesen felépül.

(Kiemelt kép: Szeged.hu)