Belföld

Mégsem bénult le Vanessza

A Bulgáriában balesetet szenvedett lányról megjelent híreket cáfolta az őt megvizsgáló idegsebész.

Barzó Pál, az SZTE Idegsebészeti Klinika osztályvezető professzora a délmagyar.hu-nak azt mondta, az állapota miatt Vanessza természetesen egyelőre nem tudja megtartani a fejét, de mozog.

Az édesapa azt mondta, még a műtét előtt jelezték nekik, hogy elképzelhető, nem tudja majd lánya jobbra-balra forgatni a fejét, ezt értelmezhették félre. Az operáció után már úgy tájékoztatták őket, hogy sikeres volt, még a csigolyákkal együtt elcsavarodott idegszálakat is sikerült helyükre illeszteni.

Vanessza már régóta önállóan lélegzik, kezeit, lábait is folyamatosan mozgatja, de tudatát még nem nyerte vissza. Hamarosan átszállítják az Országos Rehabilitációs Intézetbe, de előtte beültetnek neki egy gyomorszondát, hogy táplálni tudják – tette hozzá Burkus Sándor, aki ingázni fog Budapest és Szeged között.

A felesége visszamegy dolgozni, hiszen élniük kell valamiből, a kisfiuknak kezdődik az óvoda. Ő rokkantnyugdíjasként meg tudja tenni, hogy utazgasson azért, hogy vele legyen mindig valaki. Ebben lánya barátja is segít, mert ő szeptembertől a fővárosban jár egyetemre.

Keresnek albérletet is, de az elmúlt időben a számlájukra érkezett adományokhoz nem nyúlnak, az egy elkülönített alszámlán van, és teljes egészében Vanessza gyógyulására, rehabilitációjára, illetve a neki szükséges eszközök megvásárlására fordítják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik