Belföld

Népszerűbb lett Kósa, mint Rogán és Szijjártó

rogán kósa (Array)
rogán kósa (Array)
Mindez azért is érdekes, mert csak az elutasítottsága nőtt.

Ki tetszik? A Demokrata legfrissebb száma ezúttal is erre kereste a választ. A kormánypárti hetilap a korábbi tízes listát a kampány kezdetekor 15 fősre bővítette, a népszerűség mellett az elutasítottságot is tesztelve, 500 főn. Azt írják, minimális, hibahatáron belüli, a változás a népszerűségi versenyben.

Az egyes politikusok elleni lejárató kampányok sem képesek a pozíciókat jelentősen befolyásolni. Orbán Viktor biztosan őrzi vezető helyét a tizenöt legnépszerűbb politikus körében.

Az előző méréshez képest Orbán Viktor megítélése valóban nem változott, a listán őt továbbra is Vona Gábor, Szél Bernadett, Karácsony Gergely, Molnár Gyula követi. Érdekesebb a lista vége, ahol helyet cserélt Juhász Péter és Fekete-Győr András.

A Demokrata előző és mostani kutatását összevetve a legérdekesebb fejleménynek az tűnik, hogy népszerűségben Kósa Lajos úgy előzi meg Rogán Antalt és Szijjártó Pétert, hogy egyikük sem lett népszerűbb, az ő elutasítottsága viszont – minisztertársaival ellentétben – nőtt. 

Kósa Lajos az utóbbi időben nem kamatoztatja ezt a népszerűségét, legutóbb le is mondták lakossági fórumát.

Kiemelt kép: MTI / Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik