Belföld

Orbán felelősséget akar viselni Európa jövőjéért

Büszke arra, hogy a Fidesz az Európai Néppárthoz tartozik, de annak is inkább a jobbszárnyához.

A Fidesz a 2019-es európai parlamenti választáson az Európai Néppárt csapatával indul – ezt Orbán Viktor jelentette be az MTI tudósítása szerint azután, hogy a Parlamentben tárgyalt Manfred Weberrel, a Néppárt EP-frakciójának vezetőjével. „Mi az Európai Néppárthoz tartozunk, büszkék vagyunk erre, és úgy tekintünk magunkra, mint egy erős pártjára az Európai Néppártnak” – mondta, hozzátéve, hogy a Fidesz nem a pártcsalád fősodrához, hanem inkább a jobboldalához tartozik. Megjegyezte: a Néppárt egy nagy tábor, „ott helye van a magunkfajta, tradicionális kereszténydemokrata pártoknak is”.

A 2019-es európai parlamenti választást szeretnénk megnyerni, és továbbra is szeretnénk viselni a felelősséget Európa jövőjének alakításáért

– közölte Orbán Viktor.

Manfred Weber azt mondta: az Európai Uniónak nem bírálnia, hanem támogatnia kell azokat a politikusokat, akik készek megvédeni határainkat az illegális migrációtól. Szerinte törvényi megoldást kell találni a migrációs problémára európai szinten a következő hónapok tárgyalásain.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik