Belföld

Pogromtól tartanak a magyarországi muszlimok

A legborzasztóbb, hogy ennyi ember migráns lett a saját hazájában – mondta Sulok Zoltán.

Rosszabb lett a magyarországi muszlim közösségek helyzete a kormányzati migránskampány miatt – mondta a Magyar Nemzetnek Sulok Zoltán, a Magyarországi Muszlimok Egyházának elnöke. Szerinte

az a legborzasztóbb, hogy ennyi ember migráns lett a saját hazájában,

a közösség tagjai pedig arra számítanak, hogy még romlani fog a helyzet – pogromokat is elképzelhetőnek tartanak. Úgy gondolja, benne van a pakliban, hogy mint a romagyilkosságoknál, jön egy csoport, és elkezd muszlimokra vadászni. Nyugat-Európában felgyújtanak mecseteket, gránátot dobnak a kebabosra – mondta.

Sulok Zoltán kijelentette, a határvédelemmel egyetért, természetes, hogy meg kell nézni, kit engedünk be az országba. A terrorcselekményekért viszont az elkövetőket kell büntetni, nem az egész muszlim közösséget. Előfordul, hogy valakit megütnek, leköpnek, letépik róla a kendőt, de a sértettek nem mennek rendőrségre, azt mondják, teljesen felesleges, a rendszer ellenük van.

A Magyarországi Muszlimok Egyházának elnöke hétfőn a Keresztény-Zsidó Társaság iszlámról szóló konferenciáján vett részt, ahol az előadók kiemelték: az iszlám toleráns más vallások iránt, tiltja az erőszakot, és azt tanítja, hogy az alapvető jogok ugyanúgy megilletik a más vallásúakat. Az iszlám erőszakos terjesztése pedig ellentétes a Koránnal. Sulok ugyanakkor problémának tartja, hogy képzett imám hiányában sokszor önjelöltek állnak a szószékre Nyugat-Európában, ami radikalizálódáshoz vezet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik