Belföld

Orbán: Magyarország fejlődik, ezt még a vak is látja

Magyarország fejlődik, ezt még a vak is látja

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Tiszaújvárosban, a Mol-csoport és a japán JSR Corporation szintetikus gumit gyártó üzemének ünnepélyes avatásán, hozzátéve, hogy

Magyarország azért fejlődik, mert biztonságos.

A kormányfő a közelgő parlamenti választással kapcsolatban kiemelte: fontos döntés előtt áll az ország. Ugyanis „a beruházások és fejlesztések csak olyan országban vannak, amely biztonságos, amelynek biztonságos a jogrendszere, amelyben kiszámítható politikai viszonyok vannak, ahol nem rángatják a kormányrudat jobbra-balra”.

Azt is mondta, hogy csak olyan országban vannak beruházások, ahol „a fizikai biztonság is rendelkezésre áll”, vagyis nincs terrorveszély, és a közbiztonságot sem fenyegeti komolyabb kihívás. Magyarországon nem lesz bevándorlás, Magyarország nem lesz bevándorlóország, nem lesznek terrorcselekmények, továbbra is jöhetnek a nagybefektetők – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Beszédében Orbán Viktor az első számú nemzeti vállalatnak nevezte a Molt, és azt is mondta: a mostani üzemavatással Tiszaújváros újabb lépést tett abba az irányba, hogy Közép-Európa legjelentősebb vegyipari központja legyen.

Az Index azt írja, a miniszterelnök arra reagálva, hogy Mol 2030-ig 1300 milliárd forintnyi beruházást tervez a vegyiparban, Orbán azt mondta:

magunkfajta haladó nem is tudja ennek az összegnek a nagyságát felbecsülni.

(MTI, kiemelt kép: MTI Fotó/Czeglédi Zsolt)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik