Belföld

Örökké nem eshet: napközben a legtöbb helyen megszűnik a havazás

Viszont kutya hideg lesz, van, ahol nappal sem emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet.

Mint korábban írtuk, szinte az ország teljes területére adtak ki figyelmeztetéseket vasárnapra ónos eső, havazás, hófúvás és széllökések miatt. Alább a további kilátások:

Vasárnap általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de több helyen vékonyodik, néhol időszakosan fel is szakadozik a felhőzet – áll a Kiderül.hu előrejelzésében. Kezdetben még sokfelé fordulhat elő havazás, hózápor, de fokozatosan gyengül a csapadék intenzitása és a legtöbb helyen meg is szűnik. Eleinte többfelé erős, a Zemplénben viharos lesz az északi, északkeleti szél, majd délutántól a legtöbb helyen mérséklődik a légmozgás. Főként a nap első felében számíthatunk hófúvásokra. A hőmérséklet kora délután +2 és -5 fok között valószínű. Késő estére -1 és -10 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég, csak helyenként szakadozik fel átmenetileg a felhőzet. Főként délen és keleten várható havazás, néhol havas eső. Az északi, északnyugati szelet erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -10 fok között, a szélvédett, vastag hóval borított, gyengén felhős tájakon -10 fok alatt várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -3 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik