Belföld

Völner ellen Vadainál esélyesebb a jobbikos

A 2014-es választásokhoz képest ellenzéki oldalon jelentős elmozdulások történtek Esztergomban.

A Jobbik-közeli Iránytű Intézet Komárom-Esztergom megye 2. számú választókerületében (Esztergomban, Dorogon, Nyergesújfalun és környékén) vizsgálta a képviselőjelöltek támogatottságát.

Egy jövő vasárnapi voksoláson a fideszes Völner Pált 40, a Jobbik jelöltjét, Nunkovics Tibort 28 százalék támogatná. Vadai Ágnes (DK) 21, Munkácsy Béla (LMP) 7 százalékon áll az egyéni képviselőjelölti preferenciával rendelkező választók között – idézi a kutatást a Hír TV.

A választókerület teljes népessége körében rendkívül magas a szavazni vágyó, de szilárd párt-, illetve jelöltpreferenciával nem rendelkező választók aránya. Ez a csoport komoly meglepetéseket okozhat április 8-án.A pártot választani tudók 41%-a a Fidesz-KDNP-re, 26%-a a Jobbikra voksolna egy jövő vasárnapi országgyűlési választáson, míg az MSZP és a DK támogatottsága e kategóriában 11-11%, az LMP 6%-on áll.

A választókerületben a Fidesz–KDNP a teljes népesség 21 százalékának támogatását tudhatja maga mögött. A Jobbik a legerősebb ellenzéki párt 13%, az MSZP és a DK 6-6 százalékon áll, az LMP-t a teljes népesség 3 százaléka támogatja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik