Belföld

Magyar rendszámú autók szélvédőjét verték be Ukrajnában

Hét magyar rendszámú személygépkocsi szélvédőit törték be ismeretlenek péntekre virradóra Beregszászon, egy panelház udvarában, miközben az ott parkoló ukrán rendszámú autókban nem tettek kárt, a helyi lakosok szerint provokáció történt – jelentette a mukchevo.net munkácsi hírportál.

A híroldalt a rendőrség úgy tájékoztatta, hogy reggel hét óra előtt kapták a bejelentést egy Sevcsenko utcai lakostól, aki elmondta, a házból kilépve hét olyan autót látott, amelyeknek be volt zúzva az első vagy hátsó szélvédője. Jelenleg a rendőrség helyszínelői vizsgálódnak az ügyben.

Szerdán fokozott biztonsági intézkedéseket hoztak Kárpátalján a hatóságok a március 15-i magyar és ukrán évfordulós ünnepi rendezvényekre az esetleges provokációk megelőzése érdekében.

Sajtóértesülések szerint csütörtök délelőtt Lemberg (Lviv) irányából négy járművel Kárpátaljára tartó, baseballütőkkel, boxerekkel és késekkel felszerelt 29 embert tartóztattak fel az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai.

Szijjártó Péter a leghatározottabban elítélte és visszataszítónak nevezte a magyarellenes támadást. Hozzátette, elfogadhatatlan, hogy a magyaroknak félelemben kell élniük a szülőföldjükön, Kárpátalján. A külgazdasági és külügyminiszter ismételten felszólította az ukrán hatóságokat, hogy védjék meg a magyar embereket a szélsőséges erők támadásaitól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik