A következő élő közvetítés része Hatalmas tömeg és balhék a Békemeneten

Orbán: El akarják venni az országot

Isten hozott mindenkit a magyar szabadság ünnepén. Tisztelettel köszöntöm a Békemenet résztvevőit, külön nagyrabecsüléssel köszöntöm lengyel barátainkat

– kezdte beszédét Orbán Viktor.

Magyarország és Lengyelország két örök életű tölgy, melyek külön törzset növesztettek, de gyökereik egybe érnek. Ha Lengyelország erős, akkor Magyarország sem veszhet el, ha mi vagyunk erősek, segíthetünk lengyel barátainknak, mondta a miniszterelnök.

Tiszteletet Lengyelországnak, tiszteletet Magyarországnak!

– fogalmazott, hozzátéve, tudta, hogy sokan lesznek, és tudta, hogy elszánt arcokat fog látni.

Ma komoly dolgokat kell megbeszélnünk egymással. Éppen olyan komoly dolgokat, amit 170 éve kellett megbeszélnünk egymással. Éppúgy, mint 170 éve, ma is egyenesen és őszintén kell beszélnünk. Ha nem mondjuk meg világosan, mi történik Magyarországgal, és miért történik, ami történik, akkor senki nem fogja megérteni. Ha nem értjük meg, nem is hozhatunk jól döntést három hét múlva. Petőfiék világosan megmondták: rabok legyünk, vagy szabadok. Azt mindenki megértette. Sok nagy harcot és emlékezetes csatát vittünk végbe egymással, a legnagyobb csata viszont még előttünk van, éppen most van előttünk. A helyzet az, hogy el akarják venni az országot.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik