Királlyá koronázta Orbánt és hadat üzent az ENSZ-nek a Kutyapárt

Több ezres tömeg vett részt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt március 15-i Békemenetén. A viccpártból országos listát állító és a tavaszi választásokon induló párt a valódi Békemenetet kifigurázva szólított fel mindenkit a béke melletti harcra.

Miközben a Bem József szobortól a Kossuth Lajos térre vonult az eredeti Békemenet, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) is megtartotta immár második alkalommal a maga ellen-Békemenetét csütörtökön. A szervezők délre várták a résztvevőket az Oktogonra, így a sors iróniájaként a Széll Kálmán tértől egy darabon együtt utazhattak a 4-6-os villamossal a fideszes és az MKKP-s szimpatizánsok.

Az MKKP – a Fidesszel ellentétben – nem buszoztatott tömegeket vidékről a fővárosba, és nem jöttek vonattal lengyelek sem, de

az alternatív Békemeneten így is többezres tömeg vett részt.

Ezt az is mutatja, hogy az Erzsébet tér felé sétálva jó 10-12 perc kellett ahhoz, hogy mindenki átvonuljon az Astorián. A résztvevők között voltak külföldi és magyar fiatalok, babakocsit tologató családok, és idősebbek is, jól mutatva, hogy az MKKP elég széles kört tud megszólítani.

Új Magyar Királyság

Az, hogy sokan lesznek, már az Oktogonon is látszott, beletelt némi időbe, míg sikerült mindenkit a megfelelő helyre beterelni. Mielőtt elindult volna a menet – és aztán közben is – olyan zenék szóltak, amelyeknek vagy a szövege mutatott görbe tükröt a Nemzeti Együttműködés Rendszerének, vagy más módon számított a Fidesszel való élcelődésnek. Előbbire példa a Nem stróman az édesanyám című „népies mémdal” Kósa Lajos édesanyjának különös üzleti ügyeiről, vagy az a Roxette-szám, a Listen to Your Heart, amely 1990-ben a Fidesz választási reklámdala volt.

A menet elindulása előtt elhangzott több beszéd is. Kovács Gergő, az MKKP elnöke azzal kezdte a beszédét, hogy

Jó irányba tart az ország, de még mindig van oktatás,

így ez ellen tenni kell valamit. A kutyapárt az elődök mintájára megalkotta a maga tizenkét pontját is. Többek között kívánják a sajtó eltörlését, 40 évenkénti parlamentet, felelőtlen minisztériumokat, leválthatatlan bankárokat és kilépést az Európai Unióból.

Csatlakozott hozzá az MKKP saját „Kósa Lajosa”, aki a Soros György és az általa behozott migránsok veszélyeire figyelmeztette a hallgatóságot. Kijelentette, hogy sem ő, sem a pártja nem fogja engedni, hogy hazánk adóforintjaiból mások raboljanak.

Testvérek vagyunk mindannyian, nekem még a vejem is a testvérem.

Azért, hogy béke legyen az országban, áldozatot kell hozni, és ha emiatt vérnek kell folyni, akkor az a NER-ért folyjon – zárta forradalmi hangulatú beszédét.

Az egyik, az eredeti Békemenethez legjobban hasonlító eleme az MKKP rendezvényének Bencsik Zsolt beszéde volt, aki szépen ötvözte Bayer Zsolt és Bencsik András publicisztikáit. Ha nem lettek volna körben a Fideszt parodizáló plakátot, azt is gondolhattuk volna, hogy a másik Békemeneten hallgatjuk a beszédet.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Bencsik Zsolt azt mondta: amikor már azt hittük, hogy nyugodtan pihenhetünk a könnyekkel kiharcolt béke hullámain és iszogathatjuk minden reggel a tokaji aszút, most újra harcba kell szállni a békéért. Ráadásul most az ENSZ is bele akar avatkozni az ország életébe.

Az ENSZ menjen haza!

skandálta válaszul a tömeg. Bencsik Zsolt szerint mi már kétszer döntöttünk a Fidesz mellett, és ha az kell a békéhez, akkor innentől kezdve lemondunk a választásokról.

Egyetlen igazi felkent uralkodót akarunk (…) Nem kell kormány, nem kell párt! (…) Ezen áldott pillanattól es naptól Magyarország felkent királya doktor Orbán Viktor miniszterelnök úr!

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

El kell venni a nőktől a szavazati jogot

Miután a Duna jege helyett az Oktogon aszfaltján királlyá koronázták Orbán Viktort, elindult a menet a Blaha Lujza tér felé. Bár a szokásosnál kicsit kevesebb molinót és plakátot láttunk (erre a borongós, esős idő lehet a magyarázat), így is volt több ötletes megoldás. Az egyik kedvencünk azonban nem hagyományos plakát volt, hanem az, amikor egy esernyő végére erősített helikopterrel és plüss szarvassal mutatták be, hogyan szállította Semjén Zsolt az általa lelőtt állatot Svédországban.

A Blahánál rövid időre megállt a menet, ott ismét beszédek hangzottak el. Felszólalt Döme Zsuzsanna, az MKKP VI.-VII. kerületi jelöltje, aki elmondta, hogy ő visszalép a Fidesz javára, mert csak így garantálható a béke. Emellett kijelentette azt is, hogy ő tudja hol van a nők helye: nem a politikában.

Én az elhangzott beszédekből se értek semmit.

Döme már nagyon várja azt az időt, amikor a nőktől ismét elveszik a szavazati jogot, nem kell többé olvasniuk és újra lesz idejük a fonóba járni.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Őt követte a Mikulás, akit nagyon érzékenyen érintett Semjén Zsolt szarvasvadászata, ezért azt az ígéretet tette, hogy a KDNP politikusa mostantól élete végéig csak virgácsot fog kapni. Felolvasta Bayer Zsolt „neki írt” levelét is, amelyben Bayer „soros libsinek” nevezte a Mikulást, amiért neki is virgács volt a cipőjében.

A harmadik felszólaló a Blahán Bruti volt, aki stand-up comedy-t nézőknek ismerős lehet. Ő is elég jó Bayer-stílusgyakorlatot mutatott be, amikor arról beszélt, hogy

a béke és a szeretet legfontosabb, akkor is ha ezért „taknyukon és vérükön kell rángatni”.

Ő szomorú nemzetközi helyzetről is beszámolt. Svédországban már nemcsak a migránsok, de a rénszarvasok is fenyegetik az embereket, így már csak fegyverrel lehet odamenni családlátogatásra. Ausztriában pedig a migránsok miatt a jó keresztény osztrákok felmenekültek a hegyekbe és éjjelente merészkednek le egy kis kebabért, mert bécsi szelet helyett már csak az van.

Csak Róma sorsára ne jussunk

Az Astorián keresztül az Erzsében térre vonult a tömeg, ahol a Budapest Eye óriáskerék alatti füves területen álltak meg. Rövid várakozás után jöttek a záróbeszédek, ebből a legfontosabb rész talán az, hogy

az MKKP hadat üzent az ENSZ-nek.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ország Tiborc az összefogás elleni összefogás képviseletében elmondta, hogy

Ez itt már a Kánaán,

nincs feljebb és nyugodtan engedhetünk a 48-ból. Visszautalva a rendezvény elejére, ő is kijelentette, hogy nincs szükség választásokra, mert a sok párt csak indokolatlanul széttagolt jövőt hoz. Példaként a Római Birodalom végzetét hozta, miszerint az is demokrata alapokra épült, mégis „elbukott, mint a szar”.

Váradi Zoltán, a párt egri jelöltje, aki szintén visszalép a Fidesz javára, saját elmondása szerint érzéki és érzelmes beszéddel készült. Ráadásul nemcsak a határon innen és túl élő magyaroknak üzent, de azoknak is, akik no go zónákban senyvednek.

A demokrácia (…) egy elnyomó rendszer, ahol az emberek bele akarnak szólni a politikába,

mondta felháborodva Váradi, aki szerint nem szabad hagyni, hogy a bevándorlók megerőszakolják a stadionjainkat. Röviden vázolta az MKKP programját is, ennek részeként ők annak adják majd a közpénzeket, akinek szép a pufidzsekije.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

A hülye magyar a jó magyar,

foglalta össze tömören a választókhoz való hozzáállásukat. Az MKKP olyan Magyarországot akar, ahol Németh Szilárd-receptekből van az iskolai menza, stadionból a kerítés és mindenki annyit ér, amennyije van.

Nem leszünk a Kárpát-medence Bécse és Kelet-Európa Dél-Európája,

zárta beszédét Váradi.

A harmadik, még az MKKP programjában is furcsának tűnő beszédet maga Mátyás király mondta, aki álruhában rejtőzött el a tömegben. Bevallotta, hogy ő valójában nem volt igazságos és tippekkel szolgált a jó kormányzáshoz.

Szerinte az a fontos, hogy valakinek fortélyos tanácsadói legyenek, jó házba házasodjon és tartsa magasan az adókat.Az alternatív Békemenet végén a szervezők arra biztatták a résztvevőket, hogy menjenek el a diáktüntetésre, mert nem hagyhatják, hogy a diákok a saját kezükbe vegyék a sorsukat.

A kellemetlen idő ellenére nem járt rosszul az, aki az MKKP Békemenetét választotta, az ugyanis még a hadüzenet ellenére is békés hangulatban zajlott, fiatalokkal, idősekkel, kutyákkal és ötletes transzparensekkel.

Az MKKP Békemenetéről szóló élő közvetítésünket itt olvashatják.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu