Belföld

A nemzetközi médiáig is eljutott, hogy Orbán családja és barátai felvásárolják a Balatont

A Reuters arról ír, hogy Orbán Viktor családja és barátai bekebelezik a keszthelyi Balatonpart legfontosabb ingatlanjait, közvetlenül akkor, amikor a kormány rengeteg pénzt tervez ott elkölteni.

A lap szerint Orbán három milliárd dollárt szeretne 2030-ig a turizmusra költeni Magyarországon, és ennek majdnem a fele a Balatonra menne. A pénz 40 százaléka uniós forrásokból érkezne, 60 százalék pedig magyar adófizetőktől. A lap megemlíti, hogy Keszthely hét legnépszerűbb tóparti ingatlanából három Mészáros Lőrinc, három pedig Tiborcz István kezében van. Megemlítik azt is, hogy mennyi pénz jutott a két vállalkozóhoz a kormányváltás óra, és hogy Tiborczra már az OLAF is vadászik. 

A lap végigveszi azt, hogy Orbán hogyan vázolta fel már a választások előtt azt, hogy 1,1 milliárd dollárnyi forrást tervez befektetni a Balatonnál. Utána pedig azt, ahogy a választások után Tiborcz István, Orbán Ráhel férje megszerezte a keszthelyi jachtkikötőt, majd pár hónappal ezelőtt kiderült az is, hogy a Helikon hotelt, a keszthelyi Balaton-part legnagyobb hotelét is megszerezte.

A Reuters arról is ír, hogy Orbán Ráhel jelentős hatással van a magyar turizmus tervezésére, mert a magyar turisztikai iroda vezetője személyesen szokott tőle tanácsokat kérni. A cikkben egyébként keszthelyiek is megszólalnak, egyikük pont azt mondja, hogy nem érdekli, ki hoz ide pénzt, csak legyen már valami, mert a szocializmusban Keszthelynek kifejezetten jól ment.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik