Belföld

Török Gábor: A Fidesz egy csőben van

A sokat emlegetett atombombát talán már le is dobták, csak még nem robbant fel – mondta Török Gábor a Magyar Narancsnak adott interjújában. A politikai elemző ezt az Elios-botrány kapcsán mondta a lapnak.

Török Gábor úgy fogalmazott:

vagy nem is atombombaként, hanem lassan ölő méregként kell elképzelni a kormányt megingató nagy leleplezést. Legalábbis az Elios-ügynek volt olyan szakasza, amikor ezt lehetett érezni.

Hozzátette, a választási kampány dinamikája a Fidesz szempontjából eddig sokkal kedvezőtlenebbül alakult, mint 2014-ben. Nehezen tudják a saját témáikat előtérben tartani, mert

sok kellemetlen ügy került a politika napirendjére.

Arról, hogy a hódmezővásárhelyi eredmény megzavarta a Fidesz kommunikációját, és hogy ez mélyebb változásokat is előidézett-e a pártban, azt mondta, stratégiát váltani néhány héttel a választás előtt értelmetlen. „Még a rossz stratégia is jobb, mint a stratégia ide-oda rángatása.”

Török Gábor: Azt érezni, hogy ez már a Fidesz hanyatló korszaka
Nagyinterjú az elemzővel a hódmezővásárhelyi politikai földrengés után Orbán Viktorról, a Fideszről, a centrális erőtérről, Lázár Jánosról és kettejük teniszmeccséről.

Szerinte a Fidesz egy csőben van, ebben a csőben halad előre, és nincs tere vagy lehetősége megfordulni.

Amiben változást hozott Hódmezővásárhely, hogy komoly idegesség tapasztalható a Fidesz holdudvarában és politikusai között. Ez nem így volt 2014-ben.

Török beszélt Lázár Jánosról is, aki a bécsi videójával erőteljesen beleállt a migránsozásba. Az elemző szerint Lázárt „eddig az jellemezte, hogy nem úgy kommunikál, mint a többiek, nyilvánvaló volt, hogy önálló karaktert épít. Nem értem, Hódmezővásárhely után miért kellett átváltoznia Németh Szilárddá.”

Kiemelt kép: 24.hu/Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik