Belföld választás 2018

Török Gábor: A Fidesz egy csőben van

24.hu
24.hu

2018. 03. 14. 10:15

A sokat emlegetett atombombát talán már le is dobták, csak még nem robbant fel – mondta Török Gábor a Magyar Narancsnak adott interjújában. A politikai elemző ezt az Elios-botrány kapcsán mondta a lapnak.

Török Gábor úgy fogalmazott:

vagy nem is atombombaként, hanem lassan ölő méregként kell elképzelni a kormányt megingató nagy leleplezést. Legalábbis az Elios-ügynek volt olyan szakasza, amikor ezt lehetett érezni.

Hozzátette, a választási kampány dinamikája a Fidesz szempontjából eddig sokkal kedvezőtlenebbül alakult, mint 2014-ben. Nehezen tudják a saját témáikat előtérben tartani, mert

sok kellemetlen ügy került a politika napirendjére.

Arról, hogy a hódmezővásárhelyi eredmény megzavarta a Fidesz kommunikációját, és hogy ez mélyebb változásokat is előidézett-e a pártban, azt mondta, stratégiát váltani néhány héttel a választás előtt értelmetlen. „Még a rossz stratégia is jobb, mint a stratégia ide-oda rángatása.”

Török Gábor: Azt érezni, hogy ez már a Fidesz hanyatló korszaka
Nagyinterjú az elemzővel a hódmezővásárhelyi politikai földrengés után Orbán Viktorról, a Fideszről, a centrális erőtérről, Lázár Jánosról és kettejük teniszmeccséről.

Szerinte a Fidesz egy csőben van, ebben a csőben halad előre, és nincs tere vagy lehetősége megfordulni.

Amiben változást hozott Hódmezővásárhely, hogy komoly idegesség tapasztalható a Fidesz holdudvarában és politikusai között. Ez nem így volt 2014-ben.

Török beszélt Lázár Jánosról is, aki a bécsi videójával erőteljesen beleállt a migránsozásba. Az elemző szerint Lázárt „eddig az jellemezte, hogy nem úgy kommunikál, mint a többiek, nyilvánvaló volt, hogy önálló karaktert épít. Nem értem, Hódmezővásárhely után miért kellett átváltoznia Németh Szilárddá.”

Kiemelt kép: 24.hu/Bielik István

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Kommentek

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.