Belföld

LMP: Bűnsegéd lehet egy tiszteletbeli konzul egy 1 millió dolláros vesztegetési ügyben

Az LMP szerint magyar szála is van annak a vesztegetési ügynek, amely Nyizsnyij Novgorod Területen robbant ki. Az orosz hatóságok az 1 millió dolláros vesztegetési ügyben az orosz hatóságok letartóztatták a helyi parlament alelnökét, Oleg Sorokint is.

Ungár Péter, a párt elnökségi tagja közleményében azt írja, hogy sajtóinformációk szerint a magyar tiszteletbeli konzul, Elada Nagornaya is bűnsegéd lehet az ügyben, ráadásul Sorokin felesége.

Az LMP a Nemzetbiztonsági bizottság következő ülésén napirendre kéri a súlyos ügy tárgyalását. Ezen kívül felszólítják Szijjártó Péter külügyminisztert, illetve Süli János paksi beruházásért felelős tárca nélküli miniszert, hogy azt is tisztázzák, hogy

a Nyizsnyij Novgorodi tiszteletbeli konzulnak, mint a letartóztatott politikus feleségének és potenciális tettestársának van-e köze ahhoz, hogy a Nyizsnyij Novgorod-i Atomenergetikai Tervező Irodába jutnak el magyar adófizetői pénzek a paksi hitel lehívásával.

Hozzátették azt is, hogy az LMP amely tavaly augusztusban közérdekű adatigénylésben kérte ki valamennyi tiszteletbeli konzul életrajzát, de a külügyminisztérium akkor ezt megtagadta. Most a Nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén kell erről tájékoztatást adniuk a párt indítványa nyomán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik