Belföld

Kocsis Mátét felnyomták az adatvédelmi hatóságnál

A fideszes polgármester pszichológiai elemzést készíttetett egy ellenzéki képviselőről.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult a Párbeszéd józsefvárosi önkormányzati képviselője, Erőss Gábor, miután a februári képviselőtestületi ülésen Kocsis Máté fideszes polgármester közölte vele: átfogó pszichológiai elemzést készíttetett róla. Erről a Magyar Nemzet ír.

Figyelembe vettük egyébként a Facebook-bejegyzéseit, az írásmintáját, a felszólalásait, a hanghordozását, sok mindent, olvassa majd el, fantasztikus

– jelentette ki Kocsis, ezt jegyzőkönyvbe is vették. Majd közölte: ha már nem dolgoznak együtt, akkor majd négyszemközt és „segítő szándékkal” átadja neki az elemzést.

Kocsis Máté pszichológiai elemzést készíttetett egy képviselőről
Állítólag felhasználták hozzá Erőss Gábor Facebook-bejegyzéseit is.

Erőss szerint felvetődhet a tiltott adatgyűjtés gyanúja, ami egytől három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ellenzéki politikus a további jogi eljárás lehetőségét is nyitva hagyta. Az egyébként jogot végzett polgármester akkor beszélt Erőssnek a pszichológiai elemzésről, amikor felháborodott azon, hogy az ellenzék nem támogatta Soros- és bevándorlás-ellenes előterjesztését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik