Belföld

Suttyomban, engedély híján épít áruházat a Lidl

A Lidl arra hivatkozik, hogy mivel bontás is van, nem kell engedély. A Galambóc utcaiak nem örülnek.

Jó ideje nagy építkezések zajlanak a Fehérvári úton, az egyik ilyen a Galambóc utca sarkán épülő Lidlé. A Magyar Nemzet úgy tudja, márpedig ennek az építkezésnek nem kéne folynia, hisz nincs rá engedély. Ezért három hónapja építésrendészeti eljárás folyik a cég ellen.

A Lidl trükkösen úgy csinálta az egészet, hogy zömmel lebontotta a korábban ott álló csarnokot, csak a Galambóc utca felőli oldalon hagyott meg egy rövid falszakaszt, látszólag dísznek. Ennek is van oka, ugyanis a régi ingatlanok átalakítása nem engedélyköteles.

Ezért a XI. kerületi polgármesteri hivatal is megerősítette, hogy eljárás folyik az ügyben. A Lidl azzal védekezik, hogy nem engedélyköteles az építkezése, hisz az magában foglalja a bontást is.

A lapot alapból a környékbeliek keresték meg azzal, mekkora épület épül a szomszédba. A Lidl szerint ugyanakkora, mint volt (a bekezdés alatt mutatjuk a Google Maps korábbi műholdképén is). A Nemzet hozzáteszi, a kivitelező Emel Kft.-t január végén 1,2 millió forintra büntették jogellenes közterület-használat, konténerek és építési anyagok illegális elhelyezése miatt.

Forrás: Google Maps

(via Hvg.hu; Kiemelt kép: Europress)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik