Belföld

Salgótarjánban indul a legtöbb jelölt a választáson

Az ország 106 egyéni választókerületében 1679 jelöltet vettek nyilvántartásba a választási bizottságok, ám a jogorvoslati eljárások miatt ez a szám még változhat, többek között erről is beszélt az InfoRádiónak a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke. A legfrissebb, vasárnapi adatok szerint 1630 pártjelölt és 45 független van jelenleg, mondta Pálffy Ilona.

A legkevesebb egyéni jelölt Budapest 7. választókerületében van, mindössze 6. Míg  a legtöbben Nógrád 1-es választókerületben indulnak: itt 33 név lesz a szavazólapon.

21 nyilvántartásba vett párt van, de az NVI elnöke szerint várható, hogy két szervezet a Kúriához fordul jogorvoslatért, ezért a végső szám kettővel még több lehet. Elmondta azt is, nagyon sok feljelentést tettek a választópolgárok is és az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságok is a különböző visszaélésgyanús helyzetek miatt.

Eredetileg 40 pártot vett nyilvántartásba az NVI, abból jelenleg 21 van. A kieső 19 párt nagy része olyan, amely nem tudta teljesíteni a listaállítási feltételeket, mert végül nem volt elég jelöltük, kiestek

– mondta Pálffy.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik