Megjelent az OTP-csoport Mészáros Lőrinc cégbirodalmában

Az Appeninnbe vásárolta be magát az OTP Ingatlanbefektetési Alap.
Kapcsolódó cikkek

5,92 százalékos kisebbségi részesedést szerzett az OTP Ingatlanbefektetési Alap az Appeninn Nyrt.-ben – írja az Index, megjegyezve az utóbbi cégről, hogy az hivatalosan is Mészáros Lőrinc cégbirodalmának része. A hírt a felcsúti polgármesterhez kapcsolódó tőzsdei társaságok vezető cége, a Konzum Nyrt. adta közre.

Az OTP-csoport és a Mészáros-birodalom között nem ez az első kapcsolat, a bank Orbán Viktor barátjának több agrárérdekeltségét finanszírozta. Ezen felül Barna Zsoltról, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő elnök-vezérigazgatójáról úgy tudni, jó kapcsolatokat ápol Tiborcz Istvánnal és Mészáros Lőrinccel.

A hírek szerint a Mészáros-birodalomban nagyon örülnek az OTP megjelenésének, mert úgy ítélik meg, hogy ez növeli a cégcsoport reputációját, másfelől a tőzsdén jegyzett Appeninn logikus befektetés lehet egy jelentős ingatlanalap számára. Mészáros belépése előtt az Appeninn portfólióját alapvetően ifj. Ádámosi György építette fel, aki édesapjával együtt régi családi barátja Csányi Sándornak.