Belföld

Riasztásmentes, borús, enyhe hétvége, 20 fokkal

A melegfrontihoz hasonló hatások migrént, fejfájást okozhatnak.

Szombaton általában közepesen vagy erősen felhős lesz az idő, rövidebb napos időszakokkal. Napközben az északkeleti tájakon, estétől helyenként másutt is előfordulhat kisebb eső, zápor. A délnyugati szél főként a Dél-Dunántúlon megerősödik, egy-egy viharos széllökés sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 17, északkeleten 8 és 11 fok között valószínű. Késő estére 2 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap erősen vagy közepesen felhős időre számíthatunk, néhány órás napsütés nagyobb eséllyel a Dunántúlon várható. Napközben keleten helyenként, estétől nyugat felől egyre többfelé valószínű eső, zápor. A déli szelet a Nyugat-Dunántúlon erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 15 és 20, a Dunától keletre 10 és 15 fok között alakul – írja a Kiderül.hu.

Nincs érvényes riasztás, figyelmeztetés, de a légköri melegedés melegfronthoz hasonló hatásokat okozhat, az erre érzékenyeknél felléphet fejfájás, migrén, álmatlanság, gyorsabbá válhat a szívműködés. Csökkenhet a koncentráló-képesség, mind a munkában, mind az utakon. Vezessenek óvatosan!.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik