Belföld választás 2018

Kósa számítógépén is van kémprogram, de nem érdekli

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 03. 10. 12:39

A téli rezsicsökkentés menetrendjét ismertette a miniszter, majd egészen meglepő dolgokat mondott.

A kormány hétfőn tárgyal a távhővel fűtők téli rezsicsökkentését szabályozó rendeletről, amely alapján a szolgáltatók az áprilisi számlákban érvényesítik a 12 ezer forintos támogatást. A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter közölte, napközben már egyeztettek a szolgáltatók szövetségével, az energiahivatal, a fejlesztési és a nemzetgazdasági tárca képviselőivel.

A kormány 12 ezer forintos támogatást ad a családoknak. 3,4 millió fogyasztó a gázszámláján keresztül kapja a segítséget, 650 ezer háztartásnál a távhő rezsijében érvényesítik a támogatást.

Kósa Lajos azt mondta, a távhőszolgáltatók az áprilisi számlákban írják jóvá a 12 ezer forintot. Ahol a fizetés fogyasztóhelyenként történik, ott a családok közvetlenül kapják a támogatást, ahol a társasház rendezi a távhőszámlát, ott a társasház kapja és dönti el, miként érvényesíti a tulajdonosok felé.

A kormányhatározat előírja majd a távhőszolgáltatóknak, hogy 15 napon belül kötelesek tájékoztatást adni a támogatásról a lakástulajdonosoknak. A szolgáltatók a levélben kitérnek arra is, hogy a bérbe adott ingatlanok esetében a bérleti szerződés alapján kell meghatározni a támogatás címzettjét.

A Nemzetgazdasági Minisztériumnak (NGM) rendelkezésére áll a távhővel fűtők téli rezsicsökkentésének 7,8 milliárd forintos fedezete, amit április 15-ig átutalnak a szolgáltatóknak.Kósa Lajos tájékoztatott arról is, a Magyar Energiahivatal felügyeli, hogy minden távhővel fűtő fogyasztó megkapja-e a téli rezsicsökkentést.

A politikus kérdésekre válaszolva azt mondta, az ellenzéki pártok felelőssége  azoknak a “bizniszpártoknak” a működését, amelyek csak a pénzszerzésért indulnak a választáson, egyébként nem is léteznek. A Fidesz korábban kezdeményezte a többes ajánlás megszüntetését és a szükséges kopogtató cédulák számának 1500-ra emelését, de ezt az ellenzék nem támogatta.

Azt mondták, virágozzék ezer virág, most virágzik

– fogalmazott. Kósa egyébként a “kamupárt” kifejezést is inkább azokra az ellenzéki pártokra, a Párbeszédre, a Momentumra vagy az Együttre használná, amelyek hamisan azt a látszatot keltik, hogy komoly társadalmi támogatottság áll mögöttük. Márki-Zay Péter kapcsán a miniszter azt mondta, biztosan fut az ő számítógépén is kémprogram, de nem érdekli, szerinte ugyanis a modern információs világban ezzel együtt kell tudni élni. (mti)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Demonstrators hold flags of Europe and of Romania as they protest in the front of the Romanian Parliament in Bucharest March 6, 2018.
Hundreds of demonstrators from around the country staged a rally following a nation wide mobilisation on social media to protest against the corruption and against PSD, the ruling Social Democrat Party. Romania's justice minister launched a procedure to sack the popular and internationally respected head of the anti-corruption investigation body. As chief prosecutor in the DNA anti-corruption body, Laura Codruta Kovesi has helped bring a raft of corrupt officials to justice in recent years in one of the EU's most graft-ridden countries. / AFP PHOTO / Daniel MIHAILESCU
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.