Belföld

„Melegszívű magyarok és lengyelek” menetelnek a Békemenetben március 15-én

Sajtótájékoztatót tartott ma reggel a CÖF, amelyen felszólalt Csizmadia László, a szervezet egyik alapítója, a téma pedig a Békemenet volt.

Csizmadia közölte, hogy “a melegszívű magyarokból és lengyelekből” álló menetelők a Bem tértől fognak indulni és a Nyugati téren, illetve az Alkotmány utcán keresztül fognak beérkezni az állami ünnepség résztvevőihez. Az is eldőlt, hogy A haza minden előtt feliratú, Kölcsey Ferenc versét idéző molinó mögött fognak vonulni.

A kormánylap azzal dicsekszik, hogy szélsőjobbosok álltak be a Békemenet mögé
Gárdisták, betyárok, szurkolók érzik kötelességüknek, hogy Orbánt támogassák.

Ott volt a sajtótájékoztatón Bayer Zsolt és Bencsik András is. A két újságíró elsősorban az ország valamely sorskérdéséért folytatott harc állomásaként mutatta be a Békemenetet. Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője, a rendezvény egyik szervezője kiemelte: a közelgő országgyűlési választás legfőbb kérdése, hogy Magyarország megmaradhat-e a saját útján. Hozzátette: ezért fontos, hogy megújult energiát adjanak egymásnak a nemzeti szuverenitás támogatói, “a szeretet és az összefogás erejével”.

Bayer Zsolt szerint megint szabadságharcot kell vívnunk. Ma azok ellen “a Brüsszelben tanyázó társadalommérnökök ellen” kell harcolni, akik meghaladottnak tartják a nemzet konstrukcióját, és egy kevert, migránsokkal feltöltött társadalmat képzelnek el.

(MTI)

Kiemelt kép: MTI Fotó/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik