Belföld

Szél Bernadett: Nekünk Mészáros Lőrinc nem diktál

Az LMP kormányon mindenképp kivizsgálja, hogy Orbánék oligarchái miként tették rá a kezüket mindenre, ami mozdítható. Nekünk ezek a szereplők, köztük Mészáros Lőrinccel, nem diktálhatnak,

többek között erről beszélt a Magyar Narancsnak adott interjújában Szél Bernadett, az LMP társelnöke és miniszterelnök-jelöltje. Ehhez kapcsolódóan megszüntetnék a tao támogatások rendszerét is.

A klubok működni fognak, a feltételeket kialakítjuk ahhoz, hogy lehetőség legyen a minőségi versenysport fenntartására, de csakis észszerű keretek között és annak figyelembevételével, hogy miként lehet szélesíteni a tömegsport bázisát.

Szél arra is ígéretet tett, hogy amennyiben a pártja nyer, az ország rögtön kilép a Paks II.-ről kötött orosz-magyar szerződésből.

Abból a szerződésből, amelyet én láttam, ki lehet lépni – csak ennek az ára a kérdéses.

Az interjúban rákérdeztek arra is, hogy miért nem ünnepel közösen az LMP a baloldali pártokkal. A politikus erre azt válaszolta:

Mi nem az MSZP és nem a DK vagyunk, nem alkotunk ezekkel a pártokkal egy közösséget. Nem ünneplünk együtt, a Jobbikkal sem tesszük.

A választási koordinációról szólva Szél elmondta, hogy

Mi most azon dolgozunk, hogy értékeink megtartása mellett alakuljon ki valamiféle megállapodás, ami alkalmas arra, hogy Orbánék a túlhatalmat korlátozzák.

Az LMP és a DK közötti feszültséggel kapcsolatban Szél Bernadett megjegyezte, az, hogy felemlegetik neki azt, hogy részt vett a tusványosi vitában, az „a DK sorosozása”.

Külön beszédes, hogy jelenleg a Fidesz és a DK csinál gyűlöletkampányt a választások előtt,

utalva arra, hogy a DK elvenné a szavazati jogot a határon túli magyaroktól. Az LMP ezt nem tenné meg, viszont lehetővé tenné azt, hogy a külföldön dolgozó magyarok is szavazhassanak levélben.

Kiemelt kép: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik