Belföld

Elios: elutasították a bűnpártolás miatti feljelentést

Elutasították Szigetvári Viktornak, az Együtt miniszterelnök-jelöltjének feljelentését, amelyet az Elios-ügyről írt cikkünk alapján tett a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF). Szigetvári szerint a 24.hu által leírtak alapján, vagyis hogy Tiborcz István egykori cégének egyik vezetője előre egyeztetett Szekszárd fideszes önkormányzatával a közvilágítási pályázatról,

felvetődött a hivatalos személy hivatali eljárása során elkövetett bűnpártolás bűntettének gyanúja.

Szigetvári szerint a hatóságok rendelkeztek azokkal a bizonyítékokkal, amely alapján Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF) meg tudta ítélni az ügyet. Ez pedig – írta a politikus a feljelentésében – felveti a bűnpártolás és annak gyanúját, hogy politikai nyomásra zárta le a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Amit a magyar rendőrök nem találtak Orbán vejénél, előásta az OLAF
A Tiborcz-cég Elios egyik vezetőjén keresztül előre egyeztetett Szekszárd fideszes irányítóival a közvilágítási pályázatról.

A KNYF azonban nem látta megalapozottnak Szigetvári állításait. A feljelentést elutasító határozatukban azt írták, hogy Szigetvári feljelentése, valamint a 24.hu cikke tényként csak annyit tartalmazott, hogy eltérő megállapításokra jutott a közvilágítási közbeszerzéseket érintő OLAF-vizsgálat, illetve az a nyomozás, amely a hévízi, kalocsai, mezőhegyesi és szekszárdi pályázatok esetében felmerült, feltételezetten versenyt korlátozó megállapodásokat vizsgálta.

A nyomozó főügyészség szerint azonban OLAF megállapításai önmagában nem utalnak arra, hogy a nyomozó hatóság részéről eljáró hivatalos személyek bűncselekményt követtek volna el a munkájuk során.

Kiemelt kép: 24.hu/Marjai János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik