Belföld választás 2018

Orbán Viktor, a mókamester

Bordás Gábor
Bordás Gábor

újságíró. 2018. 03. 07. 17:01

Dübörög a kampány, ilyenkor az ország miniszterelnöke is felkerekedik, hogy meglátogassa a szerencsés választópolgárokat, és személyes jelenlétével támogassa a helyi Fidesz-jelölteket. Orbán Viktor országjárása során mindenhol fáradhatatlanul elismétli, milyen véresen komoly tétje van idei választásnak, hiszen rossz döntés esetén egyenesen Magyarország megmaradása kerülhet veszélybe, ám a nemzeti sorskérdések mellett rendszerint azért jut idő egy kis bolondozásra is, elvégre az élet nem csak migrációból és Soros György mesterkedéseiből áll.

Az eddigi kampányvideókat végignézve feltűnő, hogy a kormányfő ezen a csúszós terepen is milyen hibátlanul teljesít. A legnagyobb komikusok is gyakran vallanak arról, mennyire könnyű elvérezni ebben a könyörtelen műfajban, Orbán azonban nem lő kapufát, minden poénja telitalálat, ami után úgy robban ki nevetés aktuális hallgatóságából, mint Lázár Jánosból a megkönnyebbülés, amikor végre hazaér a fényben úszó hódmezővásárhelyi utcákról egy fröccsözgetős ultiparti után.

Ugyan még egy hónap hátravan a kampányból, de máris összegyűlt egy csokorra való Orbán Viktor sziporkáiból. Lássuk!

A beosztottak tréfás ugratása mindig hálás téma; Jászfényszaru nem a Jászság központja!

Dunaújvárosban a kormányfő különösen jó formában volt. Vérbeli komikusként bármiben, így még a faliújságban is meglátta a humorforrást, bár ekkor még csak szűkebb közönség előtt melegített.

Aztán amikor egy aláíróív is a kezébe került, már istenigazából eldörrentette a viccágyút.

Néha egyetlen jól irányzott kérdés is elég a kollektív hahotában mérhető sikerhez.

Nagy ajándék, ha az ember a saját viccein is jóízűen tud kacagni. Szegény Nyitrai Zsoltot ugyan kicsit lefagyasztotta a főnöki szívatás koncentrált szatírája, de a miniszterelnök jó vezetőként rögtön egy atyai vállon veregetéssel oldatta a képviselő zavarát.

Tessely Zoltán ugyan megkísérelte ellopni a show-t, Orbánt azonban nem hiába tartják a frappáns visszavágások nagymesterének, egy ütemet kivárva rátromfolt, egyúttal szellemesen helyre is tette a bicskei jelöltet.

Bűzlik a piától a választási kampány
Ha valakinek kétsége lenne afelől, hogy Magyarországon súlyos probléma az alkoholizmus, elég figyelemmel kísérnie a politikusok kampányszerepléseit.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Kommentek

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.