Belföld

Orbán Viktor, a mókamester

Dübörög a kampány, ilyenkor az ország miniszterelnöke is felkerekedik, hogy meglátogassa a szerencsés választópolgárokat, és személyes jelenlétével támogassa a helyi Fidesz-jelölteket. Orbán Viktor országjárása során mindenhol fáradhatatlanul elismétli, milyen véresen komoly tétje van idei választásnak, hiszen rossz döntés esetén egyenesen Magyarország megmaradása kerülhet veszélybe, ám a nemzeti sorskérdések mellett rendszerint azért jut idő egy kis bolondozásra is, elvégre az élet nem csak migrációból és Soros György mesterkedéseiből áll.

Az eddigi kampányvideókat végignézve feltűnő, hogy a kormányfő ezen a csúszós terepen is milyen hibátlanul teljesít. A legnagyobb komikusok is gyakran vallanak arról, mennyire könnyű elvérezni ebben a könyörtelen műfajban, Orbán azonban nem lő kapufát, minden poénja telitalálat, ami után úgy robban ki nevetés aktuális hallgatóságából, mint Lázár Jánosból a megkönnyebbülés, amikor végre hazaér a fényben úszó hódmezővásárhelyi utcákról egy fröccsözgetős ultiparti után.

Ugyan még egy hónap hátravan a kampányból, de máris összegyűlt egy csokorra való Orbán Viktor sziporkáiból. Lássuk!

A beosztottak tréfás ugratása mindig hálás téma; Jászfényszaru nem a Jászság központja!

Dunaújvárosban a kormányfő különösen jó formában volt. Vérbeli komikusként bármiben, így még a faliújságban is meglátta a humorforrást, bár ekkor még csak szűkebb közönség előtt melegített.

Aztán amikor egy aláíróív is a kezébe került, már istenigazából eldörrentette a viccágyút.

Néha egyetlen jól irányzott kérdés is elég a kollektív hahotában mérhető sikerhez.

Nagy ajándék, ha az ember a saját viccein is jóízűen tud kacagni. Szegény Nyitrai Zsoltot ugyan kicsit lefagyasztotta a főnöki szívatás koncentrált szatírája, de a miniszterelnök jó vezetőként rögtön egy atyai vállon veregetéssel oldatta a képviselő zavarát.

Tessely Zoltán ugyan megkísérelte ellopni a show-t, Orbánt azonban nem hiába tartják a frappáns visszavágások nagymesterének, egy ütemet kivárva rátromfolt, egyúttal szellemesen helyre is tette a bicskei jelöltet.

Bűzlik a piától a választási kampány
Ha valakinek kétsége lenne afelől, hogy Magyarországon súlyos probléma az alkoholizmus, elég figyelemmel kísérnie a politikusok kampányszerepléseit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik