Belföld

A kétfarkúak szerint a DK is csalt az aláírásokkal, a DK cáfol

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt szerda délután Facebook-oldalán arra hívta fel a figyelmet, ha valakit zavarnak, hogy az elcsalt aláírásokkal a kamupártok milliárdokat nyúlnak le, az kérje ki, kinek írt alá, hogy indulhasson a választáson.

Passzivistánk, Zsuzsi nekünk az LMP-nek írt alá és nekünk. Az összes többi csalt az aláírásával, köztük a demokratikus Gyurcsány Ferenc is

– közölték.

A párt által feltöltött fotón látható, hogy „passzivistájuk” csak az LMP-t és az MKKP-t támogatta, mégis további négy párt ívén szerepelt a neve, köztük a Demokratikus Koalícióén is.

A kétfarkúak hozzátették, felelős állampolgári kötelezettségünk ellenőrizni, körzetükben pedig adatmásolás veszélye áll fenn.

Fotó: Facebook/Magyar Kétfarkú Kutya Párt

A Demokratikus Koalíció reagált a vádakra, válaszukban azt írják:

Rövid utánanézés után kiderült, hogy “Zsuzsi” 2018. február 14-én elektronikus levelet írt a DK helyi szervezetének, amelyben felajánlotta, hogy minden demokratikus pártnak, így a DK-nak is szívesen aláírja az ajánlóívét. Ez a levél a DK-nak rendelkezésére áll. Tekintettel arra, hogy a Kutyapárt Facebook-posztjában látható volt “Zsuzsi” személyi azonosítója is – ezt később törölték – és a fenti levélben “Zsuzsi” ezt az adatát megadta, így a levélből kiderül “Zsuzsi” teljes neve is. A DK helyi aktivistái rengeteg választót kerestek fel személyesen és ismert módon gyűjtöttek aláírásokat utcákon, tereken. Ez esetben is ez történt.

A párt közölte, az ő lelkiismeretük tiszta, mert „Zsuzsi” maga jelentkezett náluk az ajánlóív aláírására.

 Szeretnénk hinni, hogy végül bizonyosságot nyer, hogy ez sem több, mint a Kétfarkú Kutya Párttól megszokott viccek egyike, még akkor is, ha ez nem volt egy jó vicc.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik