Belföld
Budapest, 2018. február 26.
Hollik István KDNP-s országgyûlési képviselõ Böröcz László V. kerületi  alpolgármester (Fidesz), Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelõs miniszterelnöki biztos, Jeneiné dr. Rubovszky Csilla az idõsek szociális alapszolgáltatásainak infokommunikációs fejlesztésért felelõs miniszteri biztos és Fromann Richárd, a Digitális Jólét Koordinációs Központ vezetõje (b-j) az idõsügyi infokommunikációs programról tartott budapesti sajtótájékoztatón 2018. február 26-án. A program keretében idén százezer 65 év feletti polgár szerezheti meg a számítógép- és internethasználattal kapcsolatos alapismereteket vagy mélyítheti el tudását.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Zugló cáfolja Hollik István migránsokkal kapcsolatos állításait

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2018. 03. 06. 17:12

A zuglói önkormányzat nem telepít önkormányzati lakásokba migránsokat, és nem tart migránsok befogadására felkészítő programsorozatot – írta keddi közleményében az önkormányzat.

A közlemény megjegyzi, hogy Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője egy nem létező előterjesztésre hivatkozva állította azt, hogy a zuglói önkormányzat migránsokat akart Zuglóban lakásokhoz juttatni.

Az önkormányzat szerint a valóság ezzel szemben az, hogy 2010 és 2014 között – tehát Papcsák Ferenc polgármestersége, a fideszes többségű testület idején – volt egy olyan passzus a lakásrendeletben, amely megengedte, hogy bevándorlási vagy letelepedési engedéllyel rendelkező személy is béreljen önkormányzati lakást. Ilyen kitétel a jelenleg érvényes lakásrendeletben nincs.

Valótlan az az állítás is, hogy Zuglóban laktanyába telepítenek migránsokat, hiszen Zuglóban nincs is laktanya.

A Karácsony Gergely vezette önkormányzat tagadta, hogy migránsok befogadására felkészítő programsorozatot folytatna.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Menedék Egyesület tart menekültek integrációját segítő kurzust a Kormány, a Belügyminisztérium támogatásával a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központban.

Hozzátették: az egyesület 2016-ban nyert erre pénzt a Belügyminisztériumtól és az uniótól olyan szervezetekkel együtt, mint a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, az Országos Bírósági Hivatal, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola.

Kiemelt kép: Hollik István (bal szél); MTI/Bruzák Noémi

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A picture taken on October 4, 2016 shows a cameraman walking through the concrete obstacles in the disputed Kosovo-Montenegro border in the village of Cakor, western Kosovo. 
There are no guards in the uninhabited Rugova mountains bordering Montenegro, only sheep on pasture land, but a dispute over defining the borderline could push Kosovo into chaos as the political opposition views the demarcation deal as close to "treason". The tiny Balkan territory, which unilaterally proclaimed independence from Serbia in 2008, last year reached a border demarcation agreement with its western neighbour, but Kosovo's parliament has yet to ratify it.
 / AFP PHOTO / ARMEND NIMANI

Azt sem tudni, hol végződnek Magyarország szomszédai

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.