Belföld

Rejtélyes, plagizált fotók lepték el a budapesti metrót

Érthetetlen, hogy ki és mit akar a félmeztelen embereket ábrázoló képekkel, amelyek kísértetiesen hasonlítanak Koronczi Endre képzőművész egyik legismertebb munkájára.

Félmeztelen embereket ábrázoló, felirat nélküli plakátok jelentek meg a metróba vezető mozgólépcsők mellett, amelyek megtévesztésig hasonlítanak az ismert képzőművész, Koronczi Endre Testnyomatok című munkájára – írja az Index. A képekben közös, hogy a szereplők testén ruhájuk hagyott nyomot.

Koronczi az Indexnek azt mondta: meglepte a dolog, és értetlenségből fakadó felháborodással fogadta. Nem tudja, ki plakátolta tele az ő képeire megtévesztésig hasonló fotókkal a mozgólépcső melletti részt, és megjegyezte: amikor ugyanezeket a felületeket egy művészeti projekthez akarta bérelni, csillagászati összeget kértek volna tőle.

A képzőművész úgy fogalmazott, hogy egy százalék esélyt ad arra, hogy véletlen félreértésről lenne szó. Az 1999-es Testnyomatok az egyik legismertebb munkája, nemrég az egészet kiállították a Capa központban, és a Nemzeti Galéria is megvásárolt több képet, amelyek sokáig szerepeltek állandó kortárs kiállításukon.

A BKV sajtóosztálya a felületet értékesítő Peron Kft-hez irányította a portált, onnan egyelőre nem érkezett válasz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik