Belföld

Kövér szerint 500 év véráldozata a tét a választásokon

Balatonfüreden tartott választási fórumot kedden Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke és az MTI tudósítása szerint igencsak drámai hangvételt ütött meg.

A tavaszi választások szerinte ugyanis arról fognak szólni, hogy

semmibe dobjuk-e ötszáz év önazonosságunkért, függetlenségünkért, kultúránkért, hitünkért való véráldozatait, küzdelmeit,

nem beszélve az elmúlt nyolc év építkezéséről és az elmúlt 28 év megpróbáltatásairól.

Kövér László kijelentette, hogy az elmúlt ötszáz évben „állandóan a létünkért küzdöttünk”, miután túléltük a tatárdúlást, hol a némettel, hol a törökkel hol az orosszal kellett szembenéznünk.

Az Országgyűlés elnöke szerint a rendszerváltás óta eltelt négyéves kormányzati periódusokból a mögöttünk hagyott négy esztendő volt a legsikeresebb, az ország ebben az időszakban haladt a legtöbbet előre. Párhuzamba állítva Magyarország és Görögország 2010-es és mai helyzetét, azt mondta: a különbség mutatja az elmúlt évek eredményeit.

A fideszes politikus azt mondta, hogy 2010-ben pénzügyileg, államszervezésileg, erkölcsileg és a közbiztonságot tekintve is „a szakadék szélén állt” az ország, de a 2010 óta hatalmon levő Fidesz-KDNP kormányok helyreállították a közbiztonságot, gyakorlatilag megszüntették a gyermekéhezést, 1990 óta nem dolgozott ennyi ember, mint a mai csaknem 4 millió 400 ezer, a munkanélküliség pedig 4 százalék alatt van.

Balatonfüred, 2018. március 6. Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Fidesz-KDNP lakossági fórumán Balatonfüreden 2018. március 6-án. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Nem maradhatott el a mostanában megszokott kormányzati szólam sem, miszerint a választásokon arról döntünk majd, hogy Magyarország magyar ország maradjon vagy azt, hogy bevándorlóország legyen. Itt Kövér megemlítette azt is, hogy Bajorország ma már többet költ migránsokra, az integrációjukra, a felzárkóztatásukra, mint oktatásra, egészségügyre és gazdaságfejlesztésre összesen. Hozzátette: a bevándorlást ma már szinte mindenki szigorítani akarja, ami azt jelenti, hogy „aki idejön, az itt is fog maradni” sőt, akik Európa nyugati felében vannak, azokat is megpróbálják „mindenféle kvótákkal” visszaosztani hozzánk.

Bóka István, Balatonfüred fideszes polgármestere a térség lehetőségeiről szólva kiemelte: hazai és európai uniós támogatásokból több mint 360 milliárd forint érkezik a Balaton-régióba. Soha ilyen volumenű forrás nem állt még rendelkezésre a térség fejlesztésére, Balatonfüredre tízmilliárd forintot meghaladó pályázati forrás érkezik.

Kontrát Károly, a Fidesz-KDNP helyi országgyűlési képviselőjelöltje kiemelte: számára az a legfontosabb, hogy a Balaton és környéke Európa legbiztonságosabb turisztikai térségei között legyen. Magyarország Európa és a világ egyik legbiztonságosabb országa, és ma ez az egyik legfőbb érték.

Kiemelt kép: képernyőfotó a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet Magyar történelmi csaták 3D-ben címû sorozatának mohácsi csata című játékprogramjából.
MTI/Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik