Belföld

A Jobbik semmilyen más párt javára nem lép vissza

A Jobbik kedden közleményt adott ki, amelyben közölték:

a párt képviselőjelöltjei semmilyen más párt jelöltjének javára nem mondanak le jelöltségükről.

Makai Tibor, a Jobbik XVIII. kerületi képviselőjelöltje szerint

Budapest 15-ös számú választókerületében, azaz a XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre vonatkozásában az a hazugság terjed, hogy hajlandó lennék visszalépni bárki javára.

Viszont Makai állítása szerint ilyen kijelentést vagy csak célzást tőle senki nem tud idézni.

Hozzátette,

nem áll szándékomban az MSZP-DK jelöltjének javára történő visszalépés, mivel nekik és a Fidesznek köszönhető az, hogy hárommillió koldus országává tették hazánkat. A Jobbik választási programja 67 oldalon keresztül mutatja be, milyen konkrét lépésekkel kívánja Magyarországot a mostani leszakadóról felemelkedő pályára állítani. A párt kormányképességét bizonyítja az is, hogy mind a 106 egyéni választókerületben saját jelöltet állított.

A fővárosi 15-ös körzetről épp kedden írtuk meg a Közös Ország Mozgalom felmérése nyomán, hogy az MSZP-s Kunhalmi Ágnes a legesélyesebb ellenzéki induló, aki megnyerné a körzetet az LMP-s Kassai Dániel visszalépése esetén, Makai visszalépésére így nincs is szükség.

Kunhalmi körzetében az LMP-n múlik, hogy megveri-e az ellenzék a Fideszt
Ha az LMP visszalép, az MSZP-s jelölt nyer a XVIII. kerületben. Ha az LMP nem lép vissza, akkor a Fidesz – erre jutott a Közös Ország Mozgalom kutatása.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik